Publik hånade död HV-supporter

En person på LHC:s läktare hånade en avliden HV71-supporter under SHL-matchen i Saab arena på torsdagskvällen. "Vi tar givetvis kraftfullt avstånd ifrån detta och utreder nu saken. Det är långt över gränsen och inte okej någonstans och heller absolut inte i vår eller någon annan arena", säger klubbdirektören Anders Mäki till LHC:s hemsida.

21 september 2018 10:12

LÄS MER: "Det är en smärre katastrof"

Det var i torsdagens heta E4-derby som händelsen inträffade. En person som stod på LHC:s läktare i Saab arena agerade hånfullt mot en HV-supporter som dog i en trafikolycka i somras.

– Vi som förening kommer att göra det vi kan och också för rättssäkerhetens skull ta hjälp av ordningsmakt för reda ut konsekvenserna för de inblandade. I vårt fall gäller så kallad arrangörsavstängning och därefter gäller den juridiska möjligheten som rättssamhället svarar för, säger Anders Mäki till LHC:s hemsida.

White Lions ordförande Niclas Wilhelmson säger till Jönköpingsposten:

– Det är totalt fördömande från vår sida. Det är hål i huvudet på de här personerna som gör något sådant. Vi har en viss jargong med HV-supportrarna men det här är att gå alldeles för långt. Det är en smärre katastrof, säger White Lions ordförande Niclas Wilhelmson.

JP: Hur kommer ni från supporterklubben agera?

– Vi kommer att komma med ett officiellt uttalande. Är personerna medlemmar hos oss kommer vi att låta medlemskapen vila. Vi kommer också på något sätt be om ursäkt till HV-supportrarna.

LHC ska nu titta på kamerabilder och ta upp vittnesmål innan man går vidare.

– Oavsett medlem eller inte så vet jag efter samtal med White Lions ordförande att de har samma syn på saken som oss. Det här var långt över gränsen, säger Anders Mäki.

Fortsätter:

– Vi som förening ber naturligtvis HV71 och North Banks Supporters om ursäkt och jag förutsätter att White Lions gör detsamma. Vårt arbete nu handlar om att dels identifiera hela händelsen, vidtaga åtgärder mot den enskilde samt se till att det inte händer igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson