Prins Carl Philip tillbaka på racingbanan

Efter sitt sabbatsår gör prins Carl Philip comeback på racingbanan genom att köra hela säsongen i Porsche Carrera Cup.

17 januari 2020 13:37

"Vi är väldigt glada och stolta över att prins Carl Philip kör Porsche Carrera Cup Scandinavia under säsongen 2020", säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige i ett pressmeddelande.

Prinsen började sin racingkarriär i större sammanhang i just Porsche. Förra året gjorde han ett gästinhopp i serien och körde på Gelleråsen utanför Karlskoga. Nu är det meningen att han ska köra hela serien, som består av sju tävlingshelger. De flesta sker ihop med STCC, men ett par racinghelger körs på Vålerbanan i Norge.

Började i Porsche

Prinsen startade sin racingkarriär i just Porsche Carrera Cup 2008. Via Swedish GT tog han sig sedan till STCC säsongen 2013,

Prinsen körde flera säsonger i den högsta racingserien och vann ett lopp i Falkenberg 2015. Men när serien bytte reglemente till säsongen 2017 hade Volvo ingen bil att ställa på banan. I stället blev det två säsonger i Swedish GT, den sista i en Lotus.

Förra året deklarerade prinsen att han tog ett sabbatsår för familjens skull.

Väntar på TCR-bil

Många väntade att prins Carl Philip skulle återvända till STCC med Geelys TCR-bil Lync & Co, den bil som bland andra Thed Björk kört i WTCC. Men Geely har skjutit upp lanseringen av bilen i Europa och något STCC-alternativ fanns alltså inte tillgängligt.

I stället blir det tillbaka till rötterna, till den typ av bilar prinsen startade sin racingkarriär i. Premiären i Porsche Carrera Cup sker på Ring Knutstop 15 maj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Dagson/TT