Prestigefylld tävling till Norrköping

Vargarna får se flera starka förare köra på Ica Maxi Arena i sommar. Kvalet till SM-finalen körs nämligen i Norrköping.

20 februari 2018 21:06

Det är Svemo som utsett arrangrörerna för sommarens tävlingar. Den individuella SM-finalen körs i Eskilstuna och dit brukar åtta förare vara direktnominerade.

Övriga gör om de återstående åtta platserna och det kommer alltså ske i Norrköping den 4 juli.

– Det är stort och en bekräftelse på att förbundet tycker vi är kapabla att klara av större tävlingar, säger vice ordföranden Anders Carlberg.

Av Vargarnas förare i dagens trupp är det ingen vågad gissning att Kim Nilsson och Jacob Thorssell ligger bra till för att få direktplatser till finalen. Däremot ligger förare som Mathias Thörnblom, Joel Andersson och Viktor Bergström bra till för att ta plats i startfältet i kvaltävlingen.

Liksom en del tidigare Vargförare, eventuellt bröderna Jonas och Daniel Davidsson.

– Vi får lägga in en liten brasklapp i att det är så här det sett ut tidigare år, men jag tror inte det kommer ändras så mycket. Det lär vara ett gäng förare på plats här som kan Norrköpingsbanan bra, säger Anders Carlberg.

– Det här är en av de mest intressanta individuella tävlingarna på året så det är mycket prestige.

Att redan nu sia om hur mycket publik man kan få 4 juli är förstås näst intill omöjligt. Men Anders Carlberg hoppas på en bra uppslutning av speedwayentusiasterna.

– En sådan tävling förtjänar 3 000, men sedan vet vi att allt runt 1 000 åskådare är bra. Men med tanke på startfältet och Norrköpings geografiska läge hoppas vi på en bra siffra om vädret är med oss.

Ifjol arrangerade klubben även nordiska mästerskapen i longtrack på Mantorpstravet. Om det blir det även 2018 vet man inte än.

– Vi behandlar idén. Vi har fått en förfrågan från Mantorptravet som är intresserade av att återigen genomföra tävlingen. Ambitionen är att göra det igen, men om vi ska göra det ska vi kunna göra något bra av det också, säger Anders Carlberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson