Pressat Atlético måste vinna

Formen är svag. Resultaten går emot.

Krisen lurar runt hörnet för Atlético Madrid inför onsdagens måstematch i Champions League mot Lokomotiv Moskva.

Alla måste ta stort ansvar, säger den pressade tränaren Diego Simeone.

10 december 2019 17:50

Visst, det kan räcka med en poäng mot Lokomotiv Moskva för att Atlético Madrid ska säkra en biljett till Champions League-fotbollens slutspel efter jul och nyår. Men för att spanjorerna ska av egen maskin greja avancemanget – och inte vara beroende av att Juventus besegrar Leverkusen – krävs en trepoängare mot den ryska storklubben.

Och i vanliga fall skulle Atlético gälla som storfavorit mot Lokomotiv.

Men just nu är läget annorlunda.

"Mycket ligger på mig"

Atlético är nämligen i svag form. Totalt sett har laget spelat fyra raka matcher utan att vinna – och faktum är att det bara blivit en enda seger på åtta försök, ligan inräknad.

Alla måste ta stort ansvar nu. Mycket ligger på mig. Jag vet det och jag försöker hitta en lösning som gör att situationen blir bättre, att vi börjar vinna igen. För när man vinner är allt mycket bättre, säger tränaren Diego Simeone på en presskonferens.

Ifrågasatt

De svaga resultaten, allra senast fick Atlético nöja sig med 0–0 mot Villarreal i La Liga, har gjort att Simeone blivit alltmer ifrågasatt av supportrarna. Argentinaren har varit tränare i klubben sedan 2011 och är en riktig ikon.

Jag vet inte om det är mer kritik nu än tidigare säsonger. Det spekuleras hela tiden. Men det tänker man inte på. Vi tittar framåt och försöker bara behålla lugnet, säger Simeone.

Glädjande för Atlético och Simeone är att viktige backen José Giménez, som missat nio raka matcher på grund av en ljumskskada, är tillbaka i full träning. Det rapporterar Football Espana.

Lokomotiv Moskva är sedan tidigare avsågat i gruppen och kan inte ta sig vidare till slutspelet.

Fakta: Läget i grupp D

1) Juventus, 13 poäng

2) Atlético Madrid, 7 poäng

3) Leverkusen, 6 poäng

4) Lokomotiv Moskva, 3 poäng

De två högst placerade lagen tar sig vidare till slutspelet. Trean får spela vidare i Europa League.


Fakta: Onsdagens CL-matcher

Grupp A: Paris SG-Galatasaray, Club Brygge-Real Madrid. Grupp B: Bayern München-Tottenham, Olympiakos-Röda Stjärnan (alla 21.00). Grupp C: Dinamo Zagreb-Manchester C, Sjachtar Donetsk-Atalanta (båda 18.55). Grupp D: Leverkusen-Juventus, Atlético Madrid-Lokomotiv Moskva (båda 21.00)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT