Positivt besked kring Cityspelaren

Har kommer positiva besked för Citys nyförvärv Matheus Garcia. Den befarade korsbandsskadan visade sig "bara" vara ett uttänjt ledband. "Han är tillbaka inom några veckor", säger managern Melke Alan inför hemmamötet med Forward på torsdagskvällen.

30 maj 2018 20:00

Det var i segermatchen mot Sollentuna för några veckor sedan som Garcia tvingades byta med vad som såg ut att vara en allvarlig knäskada. Från Cityhåll befarade man det värsta, men undersökningen visar att varken korsband eller menisk är skadade. Istället är det ett inre ledband i knäet som är uttänjt, Melke Alan bedömer att Garcia har 2-4 veckor kvar innan han är helt återställd.

– Trist för Matheus att bli skadad, han har verkligen blommat ut under våren. Samtidigt är det naturligtvis skönt att det inte var allvarligare än så, säger Melke Alan.

Brassen Garcia spelade futsal med KFUM Linköping under vintern och fick samtidigt chansen att provträna med Linköpings City. Där gjorde han ett så pass bra intryck att Melke Alan valde att skriva kontrakt med anfallaren. På de matcher han spelat under våren har han gjort mycket bra ifrån sig.

Mer positivt för City är att både Ivan Bukenya och Patrik Johansson är tillbaka efter avstängningar. Nu hoppas Melke Alan på seger mot tuffa Forward.

– Vi måste jobba ännu hårdare i sista tredjedelen. Tar vi jobbet i boxen kommer det att smälla, säger Melke Alan.

Vi sänder samtliga Linköping Citys seriematcher i division 1 norra under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på Corren.se, NT.se, MVT.se, VT.se och Klackspark.com.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson