Portugal: "Vi vill fortsätta överraska i EM"

Portugal såg till att Frankrike fick åka hem från handbolls-EM redan efter gruppspelet.

Blir Sverige skrällnationens nästa offer?

Vi vet att det blir en svår match, men vi vill fortsätta överraska i EM, säger målvakten Alfredo Quintana.

17 januari 2020 15:53

Det är Sverige som får bära favoritskapet när spelet i mellanrundan inleds i Malmö arena i kväll. Men på motståndarsidan finns ett lag som inte känner någon mättnad efter framgångarna så här långt i EM.

Vi är väldigt nöjda med att vara här i mellanrundan. Men när vi är här vill vi fortsätta att vinna, säger Alfredo Quintana.

Spelar i Porto

Den 31-årige målvakten är ursprungligen från Kuba, men flyttade till Porto säsongen 2010–11 och fick några år senare portugisiskt medborgarskap. Quintana, som fortfarande är Porto trogen, är en av de stora anledningarna till Portugals framfart i landets första mästerskap sedan EM 2006. Segrar mot Frankrike och Bosnien-Hercegovina säkrade avancemanget innan det blev förlust i den tredje matchen mot Norge.

Det har varit ett fantastiskt mästerskap, magnifikt. Sverige har inte spelat mycket bra så här långt, men de är ändå här i mellanrundan och har ett bra lag. Dessutom spelar de på hemmaplan, säger Quintana, som inte har något emot att fortsätta slå ur underläge i EM.

Tungt avbräck

Sveriges målvakt Mikael Appelgren hoppas att Portugal har bränt sitt mesta och bästa krut EM.

Det är en fantastisk prestation som Portugal har gjort, men jag hoppas att vi med vår rutin kanske är lite bättre på att spela många matcher under kort tid, säger han.

Ett sent avbräck stör också portugiserna. Vänsternian Andre Gomes har åkt på en ljumskskada och ersätts av mittsexan Tiago Rocha.

Det är ett tungt avbräck för Portugal. Gomes betyder massvis med sin power, fysik och sitt skytte. Han är väldigt betydelsefull, säger tidigare svenske landslagsmannen Magnus Andersson, i dag tränare i Gomes klubblag Porto, till Aftonbladet.

Både Sverige och Portugal inleder mellanrundan på noll poäng och det lag som eventuellt förlorar kvällens möte kommer ha en lång väg till en EM-semifinal. Lagen har inte mötts sedan 2010, då Sverige vann två hemmalandskamper under förberedelserna inför EM.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Göransson/TT