"Sökområdet prioriteras när det gäller möjligheten med livbåten", skriver polisen på Guernsey på Twitter.

De övriga scenarier som polisen har är att Sala och piloten landat på annan plats än tänkt, att de plockats upp av ett passerande fartyg eller att planet kraschat i vattnet.

Trots att polisen jobbar efter scenariot att finna Sala och piloten i en livbåt säger man att hoppet sjunker om att hitta dem vid liv med tanke på att vattentemperaturen i Engelska kanalen inte är mer än tio grader.

Innan planet försvann från radarn ska Sala ha talat in ett meddelande till sina vänner på Whatsapp från flygplanet.

"Jag är på ett plan som verkar falla sönder, på väg mot Cardiff. Om ni inte har hört ifrån mig på 1,5 timme är det ingen idé att ni letar efter mig, för då går det inte att hitta mig. Pappa, jag är så rädd", säger Sala.

Sökandet efter planet återupptogs på onsdagsmorgonen, 36 timmar efter att planet försvann.

Vi fortsätter sökandet. Två plan ska söka i området som vi tror att det är störst chans att hitta något, baserat på tidvattnet och vädret, säger polisen på kanalön Guernsey.

Flygplan och båtar har sökt av mer än 1 600 kvadratkilometer efter planet som sannolikt har störtat.

I lördags skrev den 28-årige fotbollsanfallaren Sala på för Cardiff. På måndagskvällen var han på väg från sin förra klubb Nantes till Wales för att ansluta till Premier League-laget. Strax innan flygledartornet på Jersey förlorade kontakten med planet hade piloten begärt att få gå ner på lägre höjd.