PODD: "Tänker på fotboll varje dag"

Västmanlänningen Tor-Arne Fredheim, 57, har en stark koppling till Norrköping och har aldrig släppt "Peking" som bas. Här berättar veckans gäst i "Parken Södra" om sin passion för fotbollen – och mycket mer.

Fotboll2019-11-21 10:00

IFK Norrköping, Linköpings FF, IF Sylvia, IK Sleipner, Åtvidabergs FF. Klubbarna som Tor-Arne Fredheim representerat och tränat i Östergötland är en lång resa mellan länets allra största. Kanske värt att påminna hur "Darre" kom från västmanländska Hallstahammar till "Peking" redan 1984, som 21-åring.

– IFK var duktigt på att dammsuga på spelare i de närliggande distrikten under Tommy Wisells tid som klubbdirektör. Jag tror att de såg mig som en ersättare till anfallaren Stefan Pettersson som var på väg till IFK Göteborg, berättar "Darre" bland annat för poddens Mirza Tule.

I "Parken Södra" (avsnitt 36) berättar den nyblivne 57-åringen – som är utbildad lärare – om hur han kom in på tränarbanan, varför IFK Norrköping tappade sin status som storklubb och om sina succéår på västkusten i Ljungskile.

Dit värvade Tor-Arne Fredheim en viss Ken Sema, Norrköpingskillen som blev landslagsman under tiden i Östersunds FK och som nu spelar i Serie A.

– Vi satte Ken i en lägenhet nära vår fysiotränare och ett gym för att han behövde bygga upp sig, minns Fredheim.

Han försäkrar också att han är sugen på ett nytt uppdrag – trots de tunga avskeden från Västerås SK och ÅFF. 

– Jag har varit i tränarbranschen sedan 1994, inte så många som hållit på så länge. Det går i cirklar och det tar flera år att bygga upp något i en klubb. Jag är fortfarande hungrig och jag tänker på fotboll varje dag, men visst funderar jag på om den delen av karriären kan vara över. Samtidigt finns det andra uppdrag inom fotbollen som kan vara spännande, jag har ju jobbat som sportchef och jag tycker scouting av spelare är kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!