"Plocka fram reserverna som finns"

Svag form, svårt att göra mål och slitet. Hur ska AFC Eskilstuna hitta energi för att matcha IFK på söndag? "Cupspelet tog helt klart på krafterna", säger tränaren Nemanja Miljanovic till Eskilstuna-Kuriren.

2 juni 2019 08:30

Säsongen som började så bra med avancemang hela vägen till cupfinal och seger i premiären har utvecklat sig till en betydligt dystrare vardag för AFC Eskilstuna.

Inte en seger sedan 31 mars (3–1 mot IFK Göteborg).

Ett mål på de fyra senaste matcherna i allsvenskan.

21 insläppta.

Noll mål framåt i fem av elva matcher.

Det känns som ett perfekt tillfälle för IFK Norrköping att inta Tunavallen, eller?

– Man vet aldrig hur det påverkar men generellt sätt behöver man mer återhämtning än vad tre dagar ger. Det finns ju en möjlighet att vi är bättre förberedda fysiskt sett, sa Jens Gustafsson till Sporten efter fredagens träning.

Coachkollegan i AFC, Nemanja Miljanovic, fruktar att cupförlusten i torsdags sitter kvar i hans spelares kroppar.

– Cupspelet tog helt klart på krafterna men det var en rolig resa. Nu gäller det bara att vi återhämtar oss och förbereder oss främst mentalt efter de senaste matcherna mot Malmö (0–5) och Häcken (0–3). Det har varit rätt tufft men det är framför allt det mentala som spökar och det som vi måste jobba vidare med, säger Miljanovic till Eskilstuna-Kuriren.

AFC – som IFK mött i både gruppspelet av Svenska Cupen och i en träningsmatch – saknar DenniAvdic och AdiNalic på söndag.

– Denni har problem med hälsenan och Adi fick ju någon smäll på knät som fortfarande gör att han inte kan sträcka ut benet helt, fortsätter Miljanovic.

– Vi får se lite hur spelarna känner sig. Det är ändå sista matchen innan uppehållet och då kan de plocka fram reserverna som finns. Spelarna är medvetna om att det bara är att gå ut och köra i 90 minuter – sedan blir det två veckors vila.

Försvararen KadirHodzic har startat samtliga elva matcher för AFC den här säsongen. Han tycker AFC skapat för lite chanser på slutet samtidigt som det läckt bakåt.

– Norrköping är ett bra lag. Många duktiga spelare, det blir en tuff match innan vi går på ledighet men vi kommer vara redo, säger han till klubbens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung