Piraternas dåliga trend bara längre

Sjätte raka förlusten. Piraterna letar febrilt efter formen och ett sätt att bryta en trist trend.

9 juli 2019 21:19

LÄS MER: Så var matchen heat för heat

Men borta mot Västervik gick det inte alls.

Hemmalaget var för starka i en match som avbröts flera gånger på grund av krascher, uteslutningar eller ojämna starter.

– Vi gör det bra fram till det nionde heatet men på nåt sätt är det där matchen avgörs. Vi skulle haft 5–1 och varit ikapp, istället blir det 2–3 och sen orkar vi inte komma tillbaka.

Piraterna fick sämsta tänkbara start i matchen med 1–5 i det första heatet när Västerviks stjärnskott Jack Holder visade vägen och fick med sig Peter Ljung på andraplats efter en tuff kamp med Mikkel Michelsen.

Piraterna knaprade sig nästan ikapp och var bara två poäng efter fyra heat. Men då smällde Västervik till med en ny femetta och ryckte igen.

En vändning var på väg när Västerviks Peter Ljung satsade allt för hårt i ingången i första kurvan på andra varvet när han skulle försöka köra om Pawel Przedpelski. Han föll på eget grepp, gick in i luftstaketet efter en rejäl vurpa.

Där fick Piraterna lite av en gratischans, men när Jack Holder gick omkull i en tuff fajt med Linus Sundström så uteslöts Sundström och i omstarten var Jack Holder totalt överlägsen och istället för att närma sig i protokollet släppte Piraterna ifrån sig en poäng till.

Den riktiga smällen som avgjorde matchen kom i heat 9 när Nicki Pedersen la sig väldigt enkelt i en duell med Kai Huckenbeck när Piraterna var på väg mot en femetta.

Domaren Ola Hansson valde då att utesluta Huckenbeck.

Vad Fredrik Staaf tyckte om det gick inte att ta miste på.

– Ja, vad säger man?

Sen skakade han på huvudet.

Piraterna har nu sex raka förluster och ny match redan på torsdag, mot Indianerna hemma.

– Det är bara att ladda om och göra en bättre match då. Den matchen känns väldigt viktig.

Matchfakta

Västervik 58

Piraterna 31

Poäng, Västervik: Jack Holder13+2, Peter Kildemand 14, Nicki Pedersen 11, Peter Ljung 8+3, Bartosz Smektala 5+2, Mikkel B Jensen 6+1, Anton Karlsson 1.

Piraterna: Mikkel Michelsen 10, Niels-Kristian Iversen 8, Pawel Przedpelski 6, Daniel Davidsson 3, Jonas Davidsson 2, Linus Sundström 1, Kai Huckenbeck 1.

Publik: 2 226

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén