LÄS MER: Piraterna var inte riktigt nära

LÄS MER: Så var Piraterna-Vetlanda

Men det vete tusan om det stämmer. För har man som Vetlanda en förare som Bartosz Zmarzlik så blir det ju så mycket lättare ändå.

Artikelbild

Den karln måste ha en av de absolut bästa säsonger i elitserien som någonsin skådats. Inför matchen mot Piraterna hade han tappat fem poäng på 46 heat.

I de båda mötena med Piraterna radade han upp åtta raka heatsegrar innan Mikkel Michelsen till slut lyckades besegra honom i det 13.e heatet. I en ren duell. För de var bara de två som till slut fick köra. För först missade Vetlandas Brady Kurtz att rakorna inte är lika långa som på hemmabanan och brakade rakt in i luftstaketet.

Sen var Niels-Kristian Iversen för långsam med att rulla fram till tejpen och då fick även han ställa sig på åskådarplats och se snittligans suveräna etta Zmarzlik göra upp med femman i samma liga, Michelsen.

Och den fighten vann alltså Michelsen, till de 1483 åskådarnas stora förtjusning.

Nu var Michelsen nära att upprepa prestationen även i det 14:e heatet. Men den gången tog sig Zmarzlik förbi och var återigen den stora segerorganisatören i Vetlanda.

Någon sådan förare har inte Piraterna och de lär inte få in någon heller. För till det finns det inte utrymme i budgeten.

Och den här matchen hade de inte behövt någon Zmarzlik för att vinna heller. Däremot hade de behövt att alla förare varit med och bidragit. Nu var det två förare som tillsammans bara fick ihop en poäng.

Det har helt enkelt inte ett lag som Piraterna råd med. Ska de ha en chans att klättra i tabellen och uppnå målet om att komma till slutspel. Ja, då krävs det att alla förare är med och bidrar.

Och att de är med från start. Nu jagade de sig till en hedersam förlust. Men såna får man ju inga poäng för.