Petersons storspel betalar sig: "Viktigt"

Rebecca Petersons storspel i Nordamerika ger allt större prispengar.

I WTA-turneringen i Cincinnati väntar tjeckiska världstrean Karolina Pliskova i tredje omgången och motsvarande 292 000 kronor – minst.

Givetvis är det ekonomiska väldigt viktigt, säger svenskan till TT.

14 augusti 2019 19:57

Rebecca Peterson har imponerat under de senaste två veckornas hardcourtspel på damernas världstour i tennis, WTA-touren. Under onsdagen besegrade den 74-rankade svenskan 57-rankade ryskan Veronika Kudermetova med 2–6, 7–5, 6–2 i den andra omgången i Cincinnati, Ohio.

Segern garanterar 24-åriga Peterson motsvarande minst 292 000 kronor i prispengar i storturneringen. Om hon besegrar tjeckiska världstrean Karolina Pliskova i torsdagens match i den tredje omgången blir det ännu mer.

"Älskar sporten"

När jag kommer till tennishallen tänker jag inte någonting på pengarna. Jag gör det här för att spela tennis och vinna matcher och vinna titlar. Det är därför jag spelar, för att jag älskar sporten, säger Rebecca Peterson och tillägger:
Men givetvis är det ekonomiska väldigt viktigt eftersom att det är det som man behöver för att ens ha möjligheten att få spela och ha bästa möjliga team man kan få. Det ekonomiska är ju egentligen det som avgör hur mycket man kan lägga ned.

Onsdagens möte med Kudermetova var en riktig holmgång där Peterson vände ett setunderläge till seger efter 2,5 timmars spel.

Jag startade väl inte så jättestarkt, samtidigt spelade hon väldigt bra i första set. Jag är nöjd med hur jag lyckades vända om matchen och vinna, säger Peterson och ser fram emot sitt första möte med Pliskova.

Den tjeckiska världstrean besegrade 52-rankade kinesiskan Yafan Wang i raka set (6–1, 6–3) i sin match i den andra omgången.

Grand slam-form

En ny tuff match. Det ska bli kul, jag ska scouta henne (Pliskova) lite i kväll och så kommer jag vara redo i morgon, säger Rebecca Peterson.

Peterson, som tidigare spelat bra i både Washington och Toronto, är Sveriges största hopp i årets sista grand slam-turnering, US Open, som inleds om en och en halv vecka på Flushing Meadows, Queens, strax utanför New York.

Jag spelar ofta väldigt bra i USA, generellt sett, och trivs väldigt bra här. Just nu funderar jag inte på US Open utan har mina tankar på morgondagens match, säger hon.

TT: Hur kommer det sig att du trivs extra bra på banorna i USA?

De passar mitt spel ganska bra. Bollen studsar ganska högt. Det är alltid väldigt bra atmosfär, jag är väldigt glad över alla som kommer och stöttar mig varje dag. Jag trivs allmänt väldigt bra.
Fakta: Prispengar i Cincinnati

Utslagen i:

Första omgången: ca. 80 000 kronor (8 300 dollar).

Andra omgången: ca. 150 000 kronor (15 600 dollar).

Tredje omgången: ca. 292 000 kronor (30 330 dollar).

Kvartsfinal: ca. 603 000 kronor (62 660 dollar).

Semifinal: ca. 1,29 miljoner kronor (133 850 dollar).

Andraplats: ca. 2,59 miljoner kronor (269 576 dollar).

Mästare: ca. 5,24 miljoner kronor (544 500 dollar).

Källa: WTA

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Hjorter/TT