Perfekt helg för IFK efter ny seger

Det här var lördagen när det mesta gick med IFK. "Den här gruppen är väldigt trygg", sa tränaren Anna Eriksson efter 3–1-segern borta mot Valinge-Derome.

29 juni 2019 19:36

Jitex fick "bara" oavgjort. Bergdalen likaså. IFK vann sin match och hade resultaten med sig dessutom. Nu har man samma poäng som Jitex i tabelltoppen – med en match mindre spelad.

– Vi har inte haft samma trupp eller startelva i någon match. Det är bara tre spelare som spelat samtliga tolv matcherna men ingen har startat alla. Det är en ruljans som ofta inte ger bra resultat men den här gruppen är väldigt trygg, konstaterade tränaren Anna Eriksson efter helgens seger.

Borta mot Valinge-Derome fick man en bra start.

Laget styrde matchen i början och tog också ledningen genom Alva Selerud.

Kvitteringen kom snöpligt, en boll som seglade över Julia Nyström i målet.

– En luftpastej, svårt att veta om det var menat som rensning eller inlägg, där det blev en missbedömning. Efter det blev vi lite nervösa och tog en del felbeslut. Vi rörde oss inte som vi vill, berättade Anna Eriksson som dock fick se en uppryckning efter pausen.

Då var det inget snack.

– Vi pratade i pausen om hur vi skulle lösa det och sedan gick vi ut och gjorde som vi sa. Då var det bara ett lag på planen. Vi var rätt trygga med att vi skulle ta det om vi gjorde det vi skulle i andra. Visst hade de lite chanser också, men vi var starkare.

En match återstår innan sommaruppehållet. Seger där också och IFK har bäddat för en väldigt spännande höstsäsong.

Matchfakta

Division 1 Mellersta

Valinge-Derome–IFK Norrköping 1–3 (1–1)

Målen: 0–1 (10) Alva Selerud, 1–1 (17) Ida Albertsson, 1–2 (70) Alma Sjödahl, 1–3 (74) Ebba Sjögren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson