Krokekskillen Jonas Jacobsson har haft en minst sagt framgångsrik karriär inom skyttet, med deltagande i hela tio Paralympics där han tagit otroliga 17 paralympiska guld. Dessutom ett stort antal VM-, EM- och SM-guld, och även fått ta emot Svenska Dagbladets Bragdmedalj för elva år sen. Han är även invald i Parasport Sveriges Hall of Fame.

53-åringen har även haft en lång karriär på Parasport Sverige. Senast som assisterande förbundskapten för det svensk-norska landslagssamarbetet i paraskytte.

– Det bröts för en tid sen och då kände jag att det var dags att göra andra saker framöver, säger Jonas.

Vad blir det?

– Det kan vi prata om vid ett annat tillfälle, säger han hemlighetsfullt och skrattar.

Därmed tar närmast en epok slut. Jonas har varit engagerad inom Parasportförbundet ända sen 1979, alltså 40 år.

– Då representerade jag förbundet första gången, sen har jag varit med i landslaget och även jobbat där sen 2005, berättar han.

Förbundet hyllar Krokeksskytten för alla insatser.

– Svensk parasport har i Jonas haft en av världens främsta paralympier som medarbetare inom marknadsföring, rekrytering och paraskytte i 14 år. Jag tackar Jonas för hans insatser och vet att Jonas alltid kommer vara en mycket god ambassadör för paralympisk idrott i allmänhet och paraskytte i synnerhet, säger Johan Strid, generalsekreterare för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté, till förbundets hemsida.

I dagsläget skjuter Jonas sparsamt, men det händer och i somras vann han en internationell tävling i Finland.

– Det kan bli någon mer tävling för skojs skull även framöver, säger Jonas.