Palmén om VM: "Oerhört stort"

Landslagstruppen inför VM i Prag är nu uttagen och med är Libk-centern Simon Palmén. Därmed kommer han debutera i VM-sammanhang. "Det kom som en överraskning. Jag var väl inte den mest givna spelaren i truppen", säger han.

12 november 2018 17:10

Palmén kom till Libk från Örebro inför säsongen och har gjort fem mål och fjorton assist på de elva spelade matcherna hittills i SSL. Efter en väl genomförd säsongsinledning får han nu chansen att tampas om ett VM-guld med landslagströjan på.

– Det är klart att mitt spel i Linköping är en del av att jag blivit uttagen. Sen tror jag att de är nöjda med det jag gjort på landslagssamlingarna. Det krävs att man är bra i både klubblaget och landslaget, säger Palmén.

Vad tror du är anledningen till att du tagit en plats?

– Det jag har fått höra från (Mikael) Hill är att jag visat att jag är flexibel och kan spela med många olika spelare. Jag är den som är utanför startfemmorna och då ska man kunna hoppa in där det behövs. Han tycker att jag visat att jag klarar av det, säger Palmén.

Han har varit med i landslaget tidigare, men i VM-sammanhang blir det debut för 25-åringen.

– Det är oerhört stort. Det är ärofyllt att få spela ett VM för Sverige. Jag är väldigt glad, säger Palmén och fortsätter:

– Jag hoppas att jag kommer få spela en del. Jag vill inte bara sitta med och titta på utan vill bidra. Såklart hoppas jag även att vi tar guldet – det är det stora målet.

Sverige går in i turneringen som favoriter, men Palmén menar att det är fyra nationer som är med och tampas om guldet.

– Det är klart att Sverige är favoriter och så ska det vara. Sen är regerande världsmästaren Finland en stor konkurrent samtidigt som Schweiz varit väldigt bra det senaste året. Ett Tjeckien på hemmaplan ska man inte heller räkna bort, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi