Olycklig start på semifinalen

Tung start blev inte lättare av Viktor Bergström tvingades lämna Nyköpings Motorstadion i ambulans. Frågan är om Vargarna klarar att vända 14 minuspoäng (52–38) på hemmabana?

26 augusti 2019 21:35

Speedway

Bara Kim Nilsson och Peter Jansson satt kvar sist i depån efter den första semifinalen som bjöd på två hårda smällar.

Victor Bergström, skadad och fick lämna Nyköpings Motorstadion i ambulans.

Storförlust mot ett trimmat Griparna.

– Jag vill inte uttala mig. Men deras förare som var inblandad i kraschen svänger vänster både in i svängen, och han ut ur svängen så går han in i banan. Han gjorde likadant i Norrköping och det kommer sluta med att någon kommer köra in i honom, rakt i sidan. Tyvärr. Någon borde prata med honom, sa Peter Jansson som var lågmäld och samlad efter utklassningen på Nyköpings Motorstadion.

14 poäng måste köras in för att vända till seger i semifinalen.

– Jag ska prata med Kim och se vad vi kan göra för något inför returen. Något måste vi göra utan Viktor. Vi får se vad, sa Peter Jansson.

Om Vargarna har haft svårt att få ihop bästa möjliga lag, kom Griparna med en maximerad startuppställning i den första av två semifinalmöten i allsvenskan. Inte nog med Peter "Kung" Ljung, som Vargarna spökat många gånger i Västervik. Oliver "Vispen" Berntzon gjorde comeback i allsvenskan efter skada, med en elitserietävling samt en uppsittning i Polen i veckan.

En tydlig injektion för hemmalaget.

– Det här är en riktig hemmabana och de hittar runt här. Vi kämpar på med det vi hade men vi var lite tunna, sa Kim som kämpade tappert med Joel Andersson.

Vargarna gjorde vad man kunde med det lag på plats utan Daniel Davidsson och Mathias Thörnblom var det svårt att matcha Griparnas heta förare på hemmabana.

– Idag var det bästa laget vi kunde ställa. Utan "Vicke" (Bergström) blev det ännu tunnare. Han är en viktig del av laget och kan oväntat kriga sig till en trea. Det blev ännu jobbigare när han skadade sig. Det såg inte farligt ut när han vurpade och första tanken att det var okey, men det verkar ha varit lite mer än det. Men det kan ha varit första reaktionen på smällen, sa Kim Nilsson.

Det kan vara sista matchen den här säsongen för den meriterade och duktige speedwayföraren.

– Det blev inget slutspel med Masarna. Mitt polska lag har kört färdigt för säsongen. Det är bara det här kvar för mig. Jag var ute och körde cross igår för att hålla formen. Jag var lite mörbultad i kroppen efteråt. Det var bra uppvärmning, sa Kim och log snett i depån.

Klarar Vargarna att resa sig på hemmabanan nästa torsdag?

– Vi satsar på att vinna med mer än 14 så får vi köra lite till, sa Kim om en säsong som kan få ett abrupt slut.

Semifinal, match 1 av 2:Griparna–Vargarna 52–38

Griparna: Philip Hellström Bängs 8, Anton Karlsson 4, Oliver Berntzon 11, Robin Aspgren 1, Peter Ljung 15, Andreas Wiklund 10, Emil Millberg 3

Vargarna: Joel Andersson 10, Timi Salonen 0, Jonas Seifert 5, Victor Bergström 4, Kim Nilsson 15, Oscar Holstensson 1, Henrik Bergström 3

Publik: 1002.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle