Olsson om landslagsnobben

Återbudet till landslaget späder på ryktena om att Kristoffer Olsson är på väg att ta karriären utomlands igen. "Just nu har jag ett antal stora karriärsbeslut att fatta och det gör jag bäst på hemmaplan med familjen", säger Norrköpingssonen till SvFF:s hemsida.

2 januari 2019 18:46

I morgon (torsdag) är det dags för avresa Qatar.

Janne Andersson som ursprungligen hade tagit ut 26 spelare till årets januariläger har fått ett par återbud.

Johan Larsson, Kerim Mrabti och Kristoffer Olsson har alla meddelat att de inte följer med.

LÄS MER: "Ska vara på väg att byta klubb, och då vill ha full fokus på det"

I Kristoffer Olssons fall spekulerades det i att han är på väg att lämna AIK för utlandet och uttalandet på förbundets hemsida är inte direkt en dementi att hanär nära att göra klart med en ny klubb.

– Jag är mycket ödmjuk inför att jag blivit uttagen men med respekt för landslagsverksamheten tackar jag nej denna gång.

– För mig är det viktigt att vara fokuserad i den miljö jag är i, just nu har jag ett antal stora karriärsbeslut att fatta och det gör jag bäst på hemmaplan med familjen, säger Olsson.

Som utsågs till Årets mittfältare i allsvenskan den gångna säsongen startade i landslagets sista Nations League-match mot Ryssland där han gjorde succé.

23-åringen som tillhört Arsenal och FC Midtjylland har imponerat och dragit storklubbarnas blickar till sig.

LÄS MER: "Vår vana trogen kommenterar vi inte saker och ting som inte är klara"

Ryska storklubben Krasnodar har rapporterats vara beredda att betala 45 miljoner kronor för att köpa loss den tidigare Sleipner- och IFK Norrköping-spelaren.

Blir det en flytt till ryska ligatvåan blir Kristoffer Olsson lagkamrat med tidigare backen i IFK Norrköping, Jón Gudni Fjóluson och Victor Claesson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung