Oklart läge för MHC-profilen

Martin Carlberg går hemma med en axelskada och vet inte när han kan spela igen. "Segt, men jag måste ha tålamod", säger Mjölbys nyckelspelare.

19 november 2018 18:46

Det var i slutet av förlustmatchen mot Boro/Vetlanda för några veckor sedan som MHC:s slitvarg fick en smäll mot axeln. Först kände han inget speciellt, men smärtan blev värre under kvällen och natten och dagen efter var 24-åringen på sjukhuset och fick axeln röntgad.

– Det var ingen fraktur i alla fall vilket känns skönt. Nu är det rehab som gäller, jag försöker hålla igång så gott jag kan, säger Martin Carlberg.

Skadan är vanlig bland hockeyspelare och det är svårt att säga hur lång tid det tar innan Mjölbyforwarden kan spela igen. Just nu ligger han lågt och har inte varit på is över huvud taget på drygt tre veckor.

– Jag ska åka lite skridskor ikväll (måndag) och testa att skjuta. Samtidigt känner jag ingen stress att komma tillbaka, vi har gjort det bra i höst och har en stark bredd i truppen, säger Martin Carlberg.

MHC har gått som tåget i division 2 under hösten och har bara förlorat 1 av 14 matcher så här långt.

– Jag är imponerad över vad vi gjort. Det är lätt att slå sig till ro när man vinner så mycket, men vi tuggar på. Det är bara matchen mot Boro som inte varit godkänd, säger Martin Carlberg.

MHC saknar även backen Markus Jacobsson som i samma match som Carlbergs skada uppkom bröt handleden och går för tillfället gipsad. Även poängstarke forwarden Philip Dimtrén har varit borta en tid på grund av utlandsresa.

– Kul att se hur våra yngre grabbar tar för sig när de får chansen, säger Martin Carlberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson