Oilers-forwarden: "Vi måste brinna"

Skillnaden mellan division 1 och allsvenskan är stor – det har Åby Oilers fått känna av. "Vi måste brinna", säger Kevin Hansson.

3 november 2018 13:00

Säsongen är fem matcher ung. Åby Oilers har samlat ihop två poäng och ligger näst sist i tabellen.

– Motståndet är mycket bättre i år. Men jag tycker ändå att vi har hängt med bra förutom Visby borta. Vi kanske skulle ha haft mer poäng än vad vi har nu, säger forwarden Kevin Hansson.

Vad behöver ni förbättra?

– Vi måste börja vid träningen och köra på fullt tempo där. Det är träningarna vi tar med oss till matcherna. Sedan är det flera grejer, inte minst att kämpa hårt hela tiden, vi måste brinna. Vi blir överkörda om vi bara ställer in skorna, närkamperna är till exempel mycket tuffare nu.

22-årige Kevin Hansson stortrivs annars med tillvaron i allsvenskan.

– Jag har strävat hit. Det var lite tråkigt att spela i ettan. Vissa lag, fine, men när man vann med för mycket bollar så låg utvecklingskurvan stilla, säger han.

Är det mest positivt att ni har varit med i de flesta matcherna – eller börjar det bli frustrerat?

– Både och. Vi känner att vi är med, men det är något som fattas efter vi inte går hem med poängen. Det blir lite frustration när man känner att man är där men ända bara förlorar.

På söndag står Oilers inför en ohyggligt svår uppgift: serieledande Warberg, med idel segrar och SSL i sikte, på bortaplan.

– Det är en söndag klockan fyra, så en lite småjobbig resa i sig. Och det är inget dåligt lag vi ska möta, det blir en riktigt tuff match, säger Kevin Hansson och avslutar:

– Om vi får med oss en poäng är det bara bonus. Det är mer mot andra lag som vi ska ta poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis