Öhgren säkrade medalj i Para-EM

Alexander Öhgren är klar för semifinal i Para-EM i Helsingborg. Därmed har han säkrat en medalj. Men det krävdes några riktiga höjdare innan den var klar.

Alexander Öhgren är framme i semifinal i Para-EM i bordtennis i Helsingborg. Därmed har han säkrat en medalj.

Alexander Öhgren är framme i semifinal i Para-EM i bordtennis i Helsingborg. Därmed har han säkrat en medalj.

Foto: Thomas Augustsson

Bordtennis2019-09-17 21:38

–  Det var skönt. Nu är ju medaljen säkrad och det känns ju väldigt bra. 
Alexander Öhgren log så brett som man gör när det står klart att man kommer få kliva upp på en prispall i ett Europamästerskap. 
Det blev klart i samma ögonblick som han slog in matchbollen mot fransmannen Noel i kvartsfinalen. Inledningsvis så var det dock fransmannen som var den hetare av de båda.
–  Ja, han vinner första set ganska lätt och då var han bättre . Sen hittar jag några nycklar i de övriga seten som gör att jag kan vinna, säger Öhgren. 
Men att vända underläge 1-0 till seger med 3-1 i kvartsfinalen var ingenting mot var Öhgren gjorde i åttondelen. För när han då låg under med 6-2 i femte set mot polske Maciej Nalepka så trodde merparten av de som tittade på att EM-äventyret var på väg att ta slut för Öhgren.
–  Jag var riktigt illa ute där. Men det är bara att fokusera och försöka hålla sig till planen. Sen vet jag efter att ha mött honom tidigare att han kan bli lite nervig.
Nervig det blev polacken den här gången också. Så Öhgren vann sju raka poäng och därefter också matchen. 
I onsdagens semifinal ställs nu Öhgren mot tysken Thomas Schmidberger. 
– Han är storfavorit till guldet så det kommer bli tufft. Men jag hoppas att kunna få till mitt offensiva spel och kunna utmana honom. Framför allt så måste jag vara hundraprocentig i serve och returer. Men han är som sagt storfavorit. Men jag gillar ju att vara i underläge. Det har jag ju visat i dag, sger Öhgren.

Karta: Helsingborg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!