Officiellt: Förre IFK-spelaren har skrivit på

Tesfaldet Tekie lämnade Gent. Nu är han helt klar och presenterad för Fortuna Sittard. "Jag är väldigt nöjd med mitt kontrakt", säger förre IFK-spelaren.

Tesfaldet Tekie har skrivit på för Fortuna Sittard.

Tesfaldet Tekie har skrivit på för Fortuna Sittard.

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Fotboll2019-09-10 11:57

Det var mer eller mindre klart redan i slutet på förra veckan. Då kunde fotbolldirekt avslöja att Tesfaldet Tekie hade gjort klart med spel i nederländska Fortuna Sittard.

Sportdirektören Sjoerd Ars bekräftade redan då:

– Det stämmer att vi räknar med att presentera honom inom kort. Vi har gjort vår research och pratat med många olika personer som sett honom på nära håll och det är uppenbart att det är en spelare som i sina bästa stunder är en toppspelare i den svenska högstaligan.

Nu är Tekie också presenterad officiellt för sin nya klubb. På Sittards hemsida säger han:

– Jag är väldigt nöjd med mitt kontrakt. Jag har haft flera bra samtal med Sjoerd Ars. Fortuna Sittard vill utveckla unga spelare och det tilltalar mig. Jag ser fram emot att gå ut på planen och träffa personalen och mina nya lagkamrater.

Tesfaldet Tekie inledde sin allsvenska karriär i IFK, men lämnade för belgiska Gent. Där blev det dock aldrig något genombrott. Efter en utlåning till Östersund bröts kontraktet under slutet på sommaren. Därmed var Tekie fri att söka en ny klubb.

Det har han alltså gjort nu. Det blir Fortuna Sittard för den kvicke och kreative mittfältaren.

Karta: Fortuna Sittard Stadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!