Oavgjort mellan Piteå och Rosengård

Förra årets mästare Piteå behövde en seger hemma mot årets ledare Rosengård för att närma sig toppen.

Trepoängaren var på väg men gästernas Caroline Seger fixade med en nick 1–1 som blev slutresultatet.

Jag är nöjd med prestationen, men tycker resultatet var orättvist, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

Vittsjö är ny trea efter 2–0 mot Växjö.

25 augusti 2019 16:24

Piteå glider allt längre från ett försvarat guld. Visserligen är försvaret bra. Problemet för norrbottningarna är produktionen framåt, bara 15 mål på de första 14 matcherna. Att jämföra med Rosengårds 35. Men mot Piteå fick skåningarna klara sig utan anfallsstjärnan Lisa-Marie Utland, nio mål i år, som är nära en flytt samt skadade mittfältaren Fiona Brown.

Nära andra förlusten

Julia Karlenäs gav Piteå ledningen strax före paus när hon nickade in sitt femte allsvenska mål i år.

En bra slagen hörna och det var skönt att kunna nicka in bollen, säger hon till Piteå-Tidningen.

Plötsligt såg Rosengård ut att gå mot andra förlusten för säsongen, den första kom i Skånederbyt mot Limhamn Bunkeflo i maj.

Det behövdes en veteran för att få hål på Piteås försvar. Med kvarten kvar höll sig Caroline Seger framme och nickade in 1–1, hennes andra mål för säsongen.

Skönt att "Carro" fick göra mål på en fast situation. Hon är en duktig huvudspelare och ett av våra hot, sade Jonas Eidevall till Sydsvenskan.

Tätare topp

Rosengårds poängtapp gör att toppstriden tätnar med sju omgångar kvar. Rosengård har 32 poäng, Göteborg 30 och nya trean Vittsjö 28. Hemma mot Växjö stod Vittsjös Michelle De Jongh och Clara Markstedt för varsitt mål i andra halvlek i 2–0-segern.

Piteå har 22 poäng och får nog sikta in sig på en plats i mitten i år.

Även Kristianstad försöker hänga på topplagen. Efter 2–0 hemma mot Djurgården, båda målen på nick av Therese Ivarsson, har man 25 poäng. För Djurgården var det sjunde raka förlusten och nu är man under nedflyttningsstrecket. Detta sedan Limhamn Bunkeflo besegrat Kif Örebro borta med 1–0 och passerat Stockholmslaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Bergholtz/TT