Nytt VM-guld för Pia Kind från Norsholm

Pia Kind kom hem från OCR-VM med ett guld runt halsen. "En härlig revansch", sa hon.

Pia Kind kämpade i London.

Pia Kind kämpade i London.

Foto: Elite Apparel

Friidrott2019-10-15 09:30

Det är löpning kombinerat med olika hinder som gäller i den här tuffa sporten. 43-åriga Pia Kind från Norsholm har etablerat sig bland de bästa i världen i sin åldersklass och har sedan tidigare både individuellt VM-guld och VM-brons.

Nyss hemkommen från årets VM i Kelvedon Hatch Brentwood, London, kan hon summera en åttondeplats på den korta banan (3 kilometer/26 hinder) medan hon tvingades bryta på långdistansen (15 kilometer/76 hinder).

Det smärtade att bryta för Pia Kind eftersom hon låg på tredje plats då.

– Det var efter 62 hinder och ett tufft beslut att ta. Men kylan och orkesbristen var för stor. Jag är inte den som bryter i första taget men det gick bara inte. Jag var dessutom skadad i höftböjaren inför tävlingen och kunde inte springa lika fort. Det gjorde också att man frös snabbare när musklernas funktioner minskade. Det var lerigt, blött och kallt och många fick bryta. Det var bara en som tog sig i mål i klassen 40–44 år, berättade Pia.

På söndagens lagtävling höll det hela vägen in i målet. Pia Kind var med i det svenska laget som vann VM-guld i "speed, styrka och teknik". Det var i den öppna klassen, utan elit och utan åldersindelning.

– Helt galet. En sån härlig revansch. På det sista hindret skulle vi uppför en vägg på fyra meter. Vi låg trea inför den men kom över direkt. Leriga och fina, sa Pia om den gyllene avslutningen.

Hur mår man efter en sån här helg?

– I dag har det bara blivit rehablöpning i vatten för att mjuka upp kroppen. Jag ska ju orka jobba i morgon också.

Pia Kind.
Pia Kind.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!