Mark har inte någon seger ännu i damligan, men har flyttat upp gymnasietjejen Precious Johnson. 191 centimeter tillsammans med Chase Coley, 190 centimeter, fick ligalaget längd. Tillsammans med snabba pointguarden Paloma Anderson fick jumbon en ny dimension i sitt spel.

– Precious gjorde en jätte-, jättebra match. Det gläder mig att det finns bra svenskt material för landslaget i framtiden. Med Chase och Paloma fick Mark både oerhörd speed och längd. De här tre höjer laget jättemycket och de kommer bli bättre och bättre med tiden, säger Jurgita Kausaite som bara haft en match att scouta trion.

Samtidigt har Sofia Pelander varit sjuk i veckan och missat träningen, Geraldine McCorkell haft lite knäkänningar. Ändå är Jurgita optimistisk, trots förlustsviten på fem matcher.

– Vi är som en vacker blomma hemma. Du tittar och njuter. Om blomman inte får vatten så vissnar den och dör. Det är vi på ett sätt. Vi är kapabla att vinna vissa matcher och är tävlingsinriktade beroende på motstånd och prestation. Med all respekt för Mark men vi har ett starkare material och har tränat tillsammans längre, säger Jurgita Kausaite utan någon underskattning inför söndagens hemmamatch.

16-åriga löftet Ida Jonsson Ojala, 185 centimeter, kommer göra debut mot Mark.

– Det är dags. Jättespännande och lovande spelare med ett starkt huvud.