Nyman: "Kan inte säga så mycket nu"

Två tidigare IFK-hjältar besökte Östgötaporten på måndagen.

20 augusti 2018 15:00

Christopher Telo lämnade IFK Norrköping förra sommaren för en satsning i norska topplaget Molde. Tiden i Norge har dock varit tuff med lite speltid och några olika skador.

På måndagen dök 28-åringen upp på IFK-träningen på¨Östgötaporten för att hälsa på gamla kompisar. Han haltade in på konstgräset, pratade en stund med assisterande tränaren Stefan Hellberg innan han hälsade på spelare efter spelare i regnet.

Ett glatt återseende.

– Jag haft lite problem med skador så jag är hemma och kör rehabilitering ett tag nu. Skönt att få komma hem och träffa familjen också, säger Telo.

Senaste problemet finns i ena knäet.

– Det har varit lite allt möjligt, ett motigt år med skador. Förut hade jag lite problem med en magskada och nu är det problem med knäet också. Det blir rehab ett tag framöver, säger han.

Telo spelade sin senaste match i juni innan skador åter satte stopp.

– Jag kände jag var på gång då men så kom den här skadan, men så är det att vara fotbollsspelare. Det är inte så mycket att göra, man får hålla huvudet högt och bara fortsätta kämpa på, tänka lite på annat ett tag framöver, säger han och blickar ut över det nya konstgräset.

Han kommer stanna i Norrköping ett bra tag.

– Jag vet vad jag ska göra och att jag lika gärna kunde göra det här så då fick jag lov att åka hem och köra samma program här istället. När jag ska tillbaka? Jag vet inte riktigt, får se hur lång tid det tar.

Har du någon förhoppning om när du kan spela igen?

– Nja, vi får se helt enkelt. Jag kör på nu och tänker inte på det så mycket, utan nu vill jag bara koppla bort lite och tänka på annat, säger Telo, som är nöjd med vad han har sett av sitt gamla lag.

– IFK sköter sig bra, en viktig seger i går (söndag). Det var väl ingen perfekt match men tre viktiga poäng. De har haft lite motflyt i matcherna innan, kanske kunde vunnit där också, men hänger med i toppen. Jag ser matcherna och har bra koll, säger Telo med ett leende.

Ännu en tidigare IFK-spelare – Christoffer Nyman – visade sig i korridorerna på Östgötaporten på måndagsförmiddagen. "Totte" är också skadad och kan varken träna eller spela med sitt tyska lag Braunschweig.

Att 25-åringen helst vill komma tillbaka till IFK redan i höst är känt sen tidigare, men klubbarna står långt ifrån varandra ekonomiskt. En situation som "Totte" inte kan påverka så mycket. Läget är känsligt och han avböjde vänligt en intervju.

– Jag kan tyvärr inte säga så mycket just nu, men jag ska tillbaka till Tyskland redan under dagen här, meddelar han utanför omklädningsrummet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander