Nyförvärvet stark i hemmadebuten

Första framträdandet i nya hemmahallen blev riktigt roligt för Dolphins nyförvärv. "Kändes underbart", sa Kareem Canty.

Med ett förflutet på ansedda Auburn University, där Kareem Canty snittade starka 18,3 poäng och 5,3 assist sista terminen, ses 26-åringen som ett av de starkaste nyförvärven. Kareem visade varför mot Nässjö. Med sina 29 poäng var han poängbäst av samtliga och bidrog starkt till Dolphins seger med 94–77.

– En rolig match, vi behövde vinna särskilt här hemma. Det var första gången jag spelade här i en tävlingsmatch, det kändes underbart, sa Canty med ett leende bakom ena korgen.

Nässjö, med förre Dolphinsledaren Joakim Källman som ny coach, ses som en av utmanarna i ligatoppen kommande säsong. "Nya" Dolphins har mer ambitionen att utvecklas och kanske smyga med lite i bakgrunden.

Med tanke på det såg nye coachen Mikko Riipinens bygge riktigt lovande ut. Efter en jämn första period tog hemmalaget kommandot i den andra. I den tredje behöll de orangeklädda övertaget, med några riktigt fina anfall som fick publiken att jubla rejält.

Den 185 centimeter långe guarden från Harlem, New York, har funnit sig väl till rätta på den månad han har varit i Norrköping. På planen har han visat att han mycket väl kan bli en ny publikfavorit i Stadium Arena.

– Jag behövde visa fansen vad jag är kapabel till. Det var lite extra fokus den här matchen, det var viktigt att vinna, hitta rytmen och visa attityd. Med fler matcher och träningar ihop med lagkamraterna ska jag bli ännu bättre. Jag är inte i toppform än utan nånstans mellan 80 och 85 procent av vad jag kan, men jobbar varje dag för att bli bättre. Det är en lång säsong och förhoppningsvis är jag i toppform när det ska avgöras, sa Canty en kort stund efter slutsignalen.

Hemmacoachen Mikko Riipinen var nöjd med en hel del den här onsdagskvällen.

– Kul att vi fick matchen som vi vill med snabbt spel. Det gynnar oss. Vi tränar ju så och det är så vi vill spela hela tiden, hög intensitet i försvaret gjorde att vi kunde vända spelet snabbt. Men vi behöver bli lite bättre på att koncentrera oss hela matchen, vi hade kanske kunnat ta bort åtta-tio poäng till från dem om vi inte hade sovit, men vi ska också ge Nässjö respekt. Man får inte dra för stora växlar av en träningsmatch, men vi fick många bra besked – att vi är bra på att spela snabbt, vi har många spelare som kan bidra, vi är bra på hemmaplan och vi har ett lag som kommer orka sen, sa coachen Mikko Riipinen, som gav mycket beröm till nye dansken Morten Bülow.

I slutminuterna fick även framtidslöftena Ludvig Worge, Jonathan Eriksson och Vincent Taylor några minuter på planen.

Det här var Dolphins sista träningsmatch innan ligastarten, men Svenska Cupens första omgång väntar redan i helgen.

Matchfakta

Dolphins–Nässjö 94–77 (25–24, 23–15, 25–20, 21–18)

Poäng, Dolphins: Kareem Canty 29, Tyre Gathright 18, Morten Bülow 11, Alen Zekovic 8, Tim Schüberg 6, Gustav Moberg 6, LaDarien Griffin 6, Hampus Åhlin 4, Ludvig Worge 2, Anton Saks 2 och Lucas Lindh 2. Publik: 654.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa