Nyförvärvet efter skrällen: "Ger allt"

Adam Larsson – blir det Linköping Citys stora utropstecken den här säsongen? "Starten har varit stabil i alla fall", sa Motalakillen efter 3–2 (2–0) mot IFK Norrköping.

30 januari 2019 06:00

Det har varit två knappa förluster mot tufft motstånd i form av Örebro och Kalmar FF i säsongsinledningen – men när storsatsande IFK Norrköping kom på besök till grannstaden var det lillebror Linköping City som vann. Och nyförvärvet från Örebro, Adam Larsson, glänste.

– Det kändes bra och det har det gjort ända sedan jag kom hit. Det har gått fort att komma in i laget och vi drar alla åt samma håll, sa Adam Larsson.

Det var allsvenskan mot division 1 på den svårspelade och snöiga planen, men det var överraskande hemmalaget City som tog för sig. Och Adam Larsson märktes allra mest med sitt aggressiva spel och sin snabbhet på vänterkanten. Det var många imponerande ord – även från IFK-håll.

– Visst gick det bra, men hela laget gjorde det riktigt bra. Det spelar liksom ingen roll vilka vi möter, alla ger allt. Vi lämnar inget åt slumpen, sa Adam Larsson.

IFK kom med tunga nyförvärven Christoffer Nyman och Sead Haksabanovic från start, men både förde en anonym tillvaro mot ett stabilt Cityförsvar där generalen Pontus Rödin plockade ned det mesta som kom i hans väg. Levon Pachajyan lobbade iskaltt in 1–0 för hemmalaget och samme Pachajyan låg bakom 2–0 när han serverade Adam Larsson ett perfekt inlägg. När sen provspelande Carlo Yael gjorde 3–0 i inledningen av den andra halvleken var det nog många som undrade vad som egentligen hände på Linköping arena. City skapade chanser till fler mål mot ett IFK som i andra halvlek spelade med en helt ny elva med flera vanligtvis ordinarie allsvenska spelare.

Gästerna kröp närmare och hade några halvchanser till kvittering på slutet, men 3–2 slutade det och det var inget snack om att det var ett rättvist resultat.

– Första halvleken är jag riktigt nöjd med. Efter paus fick vi göra en hel del ändringar och det blev inte lika bra. Men på det stora hela en bra insats, sa Citys manager Melke Alan.

Adam Larsson fick kliva in centralt på mittfältet efter paus, men fortsatte pressa sina motståndare högt.

– Det var IFK:s första match och såklart är det roligare för oss som spelar i en lägre division att möta dom. Så jag är väl inte direkt överraskad över matchbilden, vi har jobbat hårt med vårt försvarsspel och den fysiska biten. Det tycker jag visar sig idag, sa Adam Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa