Nye forwarden: "Det är dags att ta klivet nu"

Hästen plockar Joakim Hälleström, en division 1-spelare från Huddinge. "Det är dags att ta klivet nu".

22 maj 2019 14:00

24 år och stod för 23 poäng i division 1-klubben Huddinge den senaste säsongen. Det var fördelat på 14 mål och 9 assist.

Tony Zabel har haft koll på Joakim, och vet vad han får i sin nya spelartrupp.

– Jag vet nog inte så mycket om Zabel mer än att jag har mött hans lag någon gång tidigare. Jag känner honom inte personligen, säger Joakim Hälleström.

Moderklubben är Flemingsbergs IK i Huddinge där har Joakim tillbringat den längsta tiden i sin karriär, förutom gymnasieåren i Mora, Dalarna, samt några ungdomsejour i Djurgården.

– Jag fick inte plats på hockeygymnasiet här i Stockholm så jag flyttade till Mora. Skolan var väl okey, men det gick inget vidare hockeymässigt i juniorlagen. Samtidigt var det en viktig erfarenhet som gjorde att jag växte mycket däruppe, säger Joakim som flyttade tillbaka till Huddinge, där han spelat de senaste åren.

Klubben som är känd som huvudstadens bättre plantskolor och har fotrat namn som Michael och Peter Nylander, Charles Berglund, Håkan Södergren, Nichlas Falk för att nämna några.

Efter Vita Hästens samtal till Joakim slipper han jobba heltid för att kombinera med division 1-hockey.

– Det är dags att ta klivet nu. Ska bli kul att spela hockey på heltid, jag har jobbat vid sidan av i tre år nu. Det är en bra chans jag fått, säger forwarden.

Han kommer flytta till Norrköping när säsongen börjar, men är kvar i Stockholm för att slutföra jobbet och sköter sommarens fys på egen hand.

– Jag ska ned på några tester, säger Huddingespelaren.

Vad vet du om din nya klubb?

– Inte så mycket. Jag kan väl tänka mig att Himmelstalundshallen är större än Björkängshallen. Jag hoppas det är en bra publik och att det är hyggligt med folk på matcherna.

Känner du några spelare från Vita Hästen?

– Jag har spelat med Marcus Fornell men han är inte kvar längre (Östersunds IK). Det blir ett helt nytt gäng för mig.

Tony Zabel har klart för sig vad han har värvat till sitt nya lagbygge. När Joakim ska beskriva sina positiva egenskaper på isen, är det samma som hans nya tränare sätter punkten på.

– Jocke kommer från Huddinge där jag följt honom under några år. Han är en hårt arbetande kille, med en mycket bra skridskoåkning och ett bra skott som kommer passa bra i en snabb liga som hockeyallsvenskan. Vi har haft en bra dialog om vad han ska bidra med till laget med sina styrkor där även hans tävlingsinstinkt kommer passa bra in i Vita Hästen", skriver han i ett pressmeddelande.

Vita Hästens nyförvärv

Namn: Joakim, Peter, Hälleström.

Ålder: 24 år.

Längd: 182 centimeter.

Vikt: 77 kilo.

Klubbfattning: höger.

Klubbar: Flemingsbergs IK, Djurgårdens IF, Mora IK (Orsa, lån), Huddinge IK, Vita Hästen.

Antal matcher i division 1: 157, 50 mål samt 42 assist.

Källa: Eliteprospects.com.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa