Tidigare år har IFK Norrköpings damer haft sitt reservlag i division 3. Till den här säsongen tänker IFK nytt, och lämnar östgötaserierna även med sitt U-lag.

– Vi kommer spela i en regional utvecklingsserie med i huvudsak lag från Västergötland och Småland, mest reservlag från elitettan och division 1, berättar Ingela "Gluggen" Andersson, sportchef för IFK-damerna.

Det innebär inte bara nya motståndare även för klubbens U-lag utan också betydligt längre resor än tidigare när man spelat i division 3 i Östergötland.

– Visst hade det varit bättre med kortare resor, och division 3 hade nog varit ett roligare alternativ men det är en lite för låg nivå. Vi tror att det blir en bättre utveckling för spelarna i den här regionala utvecklingsserien. Det ska vara en bra status på lagen vi möter, det ger tjejerna mer, säger Ingela.

A-laget har höga ambitioner i division 1, men det gäller att hålla igång så många som möjligt av de 32 spelarna i hela truppen.

För de som inte riktigt är framme i A-lagselvan ännu ska det tuffare motståndet för U-laget bli ett bra alternativ.

– Det är ju många som kämpar om en plats i A-laget, då gäller det att få viktiga matcher. Vi har väldigt många unga spelare i truppen, där snittåldern är 21 år, och en del måste få lite tid på sig. Med rätt matchning kan det bli riktigt bra, säger Ingela.

Anna Eriksson och Christin Lilja kommer leda IFK-damernas U-lag, som har premiär hemma mot Mariebo 25 april. Övriga lag i serien är Alingsås, Arentorp-Helås, Falköping, Gauthiod, Lidköping, Mariestad, Råda och Skövde.