Ny seger – då hyllade Chuk laget

Tredje raka bortasegern. Nu väntar en annan sorts kamp. "Varje timme är viktig om vi ska lyckas få hit en spelare", säger Adnan Chuk.

15 februari 2019 20:37

Det fanns en rad varningstecken innan uppkast i Umeå Energi Arena.

Dolphins stegade ut till tredje bortamatchen på en vecka med en trupp som tvingats slita hund med tanke på skadeläget.

På andra sidan planhalvan väntade ett slutspelstörstande Umeå som hämtat in nytt blod i Eric Gilchrese och Alexander Holmström Forster.

Dessutom bjöds publiken på entréavgiften.

LÄS MER: "Energi på det jag kan påverka"

– Det var rejält tuff på förhand, medger Adnan Chuk som också fick se ett småslitet Dolphins i första halvlek.

Umeå ledde med 43–39 halvvägs men delfinerna samlade ihop sig till en stark andra halvlek som till slut tog de regerande mästarna till seger, 81–72.

När Andre Nilsson tidigt i tredje perioden drog på sig sin fjärde foul var det ett tungt slag för hemmalaget som inte kunde möta Joakim Kjellbom med samma aggressivitet.

– Det var en del mentala misstag som vi fick ordning på. När vi kom ut ur omklädningsrummet märktes det att vi hade bestämt oss. Det var våran match i andra halvlek, fortsätter Dolphinscoachen.

Som inte sparade på berömmet.

Utan Tim Schüberg, Jonathan Dubas och Tyler Flack har Dolphins lyckats förbli vinnare.

LÄS MER: "Det är dags, Dolphins: Vädra ut nu"

– Det visar på starka karaktärer. Det har varit brutalt och nästan ingen tid att förbereda oss mellan matcherna. Vi har spelat med två guards, Mikael Lindquist och Anes Zekovic, på position fyra och idag fick Jocke (Kjellbom) gå nästan 35 minuter, säger Chuk.

Nu stundar ett lägligt landslagsuppehåll – Micke Lindquist är med i kvaltruppen mot Danmark och Vitryssland – i ligan.

Tillbaka i spel väntar en ny bortamatch, fjärde raka, i Östersund mot Jämtland.

Frågan som hänger över Dolphins är om de kan lösgöra medel för att hitta en förstärkning – och få honom spelklar i tid innan transferfönstret stänger 28 februari.

– Även om vi hittar en spelare är det inte säkert att vi hinner få honom "clearad". Nu är det helg och Migrationsverket är stängt men det är alltid ett jobb som ska göras med alla papper. Varje timme är viktig om vi ska lyckas få hit en spelare, understryker Adnan Chuk.

LÄS MER: "Smickrad av Dolphins-ryktet"

Bakom Dolphins seger, den 24:e i ligaspelet den här säsongen, fanns det en pålitlig duo i Joakim Kjellbom och Mikael Lindquist.

Kjellboms afton: 21 poäng, 15 returer och fem assist. Lindquist: 15 poäng och fem returer.

– Edvin Stark var också nyttig. Han sköt bra och spelade väldigt bra försvar på DeAndre Mathieu, säger Adnan Chuk som reser iväg med det bosniska landslaget.

Den assisterande landslagscoachen har kvalmatcher mot Tjeckien och Bulgarien att se fram emot.

Matchfakta

Umeå 72

Dolphins 81

Poängen, Umeå: Andre Nilsson 17, DeAndre Mathieu 15, Eric Gilchrese 13, Josh Greene 12, Daniel Eliasson 6, Alexander Holmström Forster 6, Chris Singhateh 3. Dolphins: Joakim Kjellbom 21, Mikael Lindquist 15, Andreas Person 15, Anton Saks 10, Edvin Stark 9, Shakir Smith 8, Anes Zekovic 3. Returer: 20–27. Fouls: 24–18. Turnovers: 10–11. Steals: 9–5. Blockar 2–2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung