Ny rallysuccé för Johansson

Succén i JVM fortsätter för Dennis Rådström och hans kartläsare, Johan Johansson från Valdemarsvik.

30 juli 2017 18:21

Andraplatsen i Polens JVM-rally följdes under helgen upp av en ny pallplats när säsongens fjärde deltävling i JVM avgjordes under det anrika finska VM-rallyt. Trots diverse snårigheter på vägen blev Torsbysonen Rådström trea, med Valdemarsviks Johan Johansson bredvid sig som kartläsare.

– Vi rullade på dagens andra sträcka, men landade på hjulen och lyckades ta oss vidare. Tyvärr fick vi problem med turbon och lyckades inte försvara andraplatsen, säger Rådström i ett pressmeddelande.

– Men det känns fantastiskt! Helt suveränt jobb av teamet hela helgen och det är jättekul att vara på pallen igen.

En extra stark upplevelse under helgens rally var förstås att köra den klassiska Ouninpohja-sträckan, av förarna utsedd till en av världens bästa sträckor.

– Jag kommer aldrig glömma första gången vi körde Ouninpohja Det är en helt fantastisk sträcka med folk överallt. Riktigt kul med många svenska flaggor längs med sträckan. Vi har världens bästa supporters, säger Rådström.

Den svenska duon gör sin första säsong i Rally-VM, WRC, och skulle främst ta året som ett läroår inför framtiden, men har hittills överträffat sina egna förväntningar. Med helgens pallplats är teamet med och fightas om medaljerna i mästerskapet när två tävlingar återstår, och befäster även ledningen i rookie-cupen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!