För knappt två sedan diagnostiserades Gentrit för tarmsjukdomen Chrons. Sedan dess har den tidigare IFK-spelaren kastats mellan provspel, förhoppningar och ständiga bakslag.

I höstas lade Gentrit ned alla tankar på fotboll.

Energin saknades.

– Jag har inte gjort något överhuvudtaget. Det har varit jobbigt och det är en kämpig sjukdom att leva med, säger Gentrit.

23-åringen ifrågasatte om han någonsin skulle kunna spela aktivt igen.

Men för tre, fyra veckor sedan började den offensiva mittfältaren träna med Assyriska. Gentrit sattes på en annan medicin för sin kroniska sjukdom.

Den svarade bättre på hans besvär.

– Jag äter tre tabletter varje dag. De sa att den här medicinen skulle ge full verkan efter två och en halv månad. Nu efter en månad har det gått fort framåt, jag känner mig pigg igen. Det känns bra, säger Gentrit som spelade sin första halvlek i lördags.

Träningsmatchen för Assyriska mot Torstorp resulterade i ett mål samt ett assist. Men framförallt att kunna spela med energi och lätthet.

– Nu känns det som att det går att komma tillbaka. Att få till två poäng i en match, även om det var träningsmatch, var verkligen roligt, säger Gentrit Citaku.

Var han kommer spela i framtiden är mer eller mindre oskrivet. Ett antal klubbar mellan division 1 och 3 har visat intresse tidigare, som han tvingats avböja.

– Jag känner givetvis en tacksamhet till Assyriska och människorna i föreningen som givit mig chansen. Men var jag hamnar, hur det går har jag ingen aning om. Men det känns skönt att i alla fall ha ett positivt besked att kunna ge, säger den offensiva spelaren som tappade elva kilo som mest.

Nu är han äntligen på väg tillbaka igen.