Ny förlust för AIK – då förändras ledarstaben

Ny förlust för den hockeyallsvenska jumbon.

Då gör AIK förändringar i ledarstaben.

"Vi gör det här för att förtydliga Jussis roll som förstatränare och få en tydlighet på ledarsidan", säger sportchefen Anders Gozzi som inte fortsätter som assisterande tränare.

3 november 2019 18:09

Anders Gozzi lämnar AIK:s bås och kommer framöver bara fokusera sig på arbetet som klubbens sportchef. Ny assisterande tränare – bakom huvudtränaren Jussi Salo – för den hockeyallsvenska jumbon blir Emil Alengård som plockas från J18.

"Jussi och Emil känner varandra och med Emil får vi in en ny kraft som kan se var vi är med nya ögon. Samtidigt får jag möjlighet att se verksamheten ur ett nytt perspektiv, något som kan vara nyttigt just nu", säger Gozzi till klubbens webbplats.

Dessutom tar klubben in idrottspsykologen Pär Pettersson.

"Han kommer att börja jobba med laget nästa vecka", säger Gozzi.

Beslutet att förändra ledarstaben togs efter 2–3-förlusten, efter straffar, borta mot Vita Hästen.

Nederlaget innebar att jumbon har åtta raka matcher utan någon fullpoängare.

För Kristianstad är formen den motsatta. 4–1 hemma mot Västervik var femte segern på klubbens sex senaste matcher. Malte Sjöholm svarade för två av målen – 3–1 och 4–1 – när nykomlingen säkrade segern framför 1 388 åskådare i hemmaarenan.

Topplaget Modo bjöd på en häftig målshow i hemmamötet med nästjumbon Södertälje, och allra mest i rampljuset var Patrik Karlkvist och Adam Tambellini. Duon stod för varsitt hattrick i 9–3-segern.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT