Nu väntar Sollentuna i Maifs slutrunda

Sollentuna sjönk ned till kval i sista omgången. Förre Maifaren Adam Larsson säger: "Ett bra lag som förtjänar att vara högre".

3 november 2019 07:00

Efter segrarna mot Karlberg och Ytterhogdal blir det nu slutkval för Motala AIF. För motståndet står Sollentuna FK, en klubb bildad 2012 och som spelar hemma på Sollentunavallen inför blygsamma publiksiffror. 162 åskådare är snittet i norrettan i år.

Sollentuna har tidigare tränats av bronshjälten från 1994, Anders Limpar, och tränas i år av Christer Mattiasson, som spelare fruktad målskytt i såväl Elfsborg som Djurgården.

Maifs tränare Christer Persson spekulerar, utan att helt veta, att Sollentunas tränare gärna hade avslutat säsongen nu efter matchen mot Gefle. Men det blir en spelvecka till efter 0–1-förlusten, vilket betyder att Gefle slipper kvala.

– Det ryktas ju om att han ska ta över Västerås så det hade nog blivit en presskonferens nu i veckan, men nu kommer väl kvalet i vägen, funderar Persson.

Christer Mattiasson har i år coachat ett lag där David Seger satt nio mål och lagkaptenen Alexander Seger gjort sex mål. Den sistnämnde blev utvisad i lördagens match mot Gefle, vilket betyder att han är avstängd i första matchen i Motala.

Sollentunas schema nu blir att spela första matchen på Motala IP på onsdag, klockan 19, och sedan retur mot Maif hemma till helgen, troligen söndagen 10 november i förorten norr om Stockholm.

Maifs lag hade direkt efter segern mot Ytterhogdal inte så mycket att säga om Sollentuna. Det var för tätt inpå.

– Det tar vi på måndag, säger lagkaptenen Simon Karlsson.

– Jag börjar kolla på söndagen med lite kontakter och så, och vi går igenom med laget på tisdag. Nu är det bara en skön känsla, nu blir ett snäpp upp med två avgörande matcher, säger Christer Persson.

Motalakillen och förre Maifaren Adam Larsson missade med sitt Linköping City kval till superettan på lördagen. Larsson gjorde 45 minuter i avslutningen mot Nyköping . Totalt gjorde han åtta mål och sex assist i serien.

För fyra veckor sedan gjorde Larsson mål mot Sollentuna när City vann med 4–0 hemma.

– Sollentuna är ett bra lag och förtjänar att vara högre än på kvalplats nedåt. Spelskickligt lag med bra spelare, det blir två jämna matcher mot Maif. Jag tycker att lagen liknar varandra med det offensiva spelet.

Vad blir viktigt för Maif?

– Att hålla nollan hemma och så gå för det borta, säger Adam Larsson som inte har klart med något inför nästa säsong.

Men Maif tror han inte blir aktuellt.

– Jag vill spela högre än ettan, säger Adam Larsson om framtiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius