Nu väntar första riktiga LFC-testet

Fyra vinster av fem möjliga – men nu väntar vårens tuffaste tester för Linköpings FC. "Det gäller att ge oss själva förutsättningar att verkligen vara med när vi drar igång igen i juli", säger Olof Unogård, tränaren.

14 maj 2019 21:00

Med tolv av femton poäng så här långt toppar just nu LFC allsvenska tabellen, med bara två matcher kvar att spela före VM-uppehållet.

Kristianstad borta på onsdagen och Rosengård hemma på måndag.

– Ser du på papperet är det absolut de starkaste motstånden hittills. Det känns kul. Det gäller att ge oss själva förutsättningar att verkligen vara med när vi drar igång igen i juli och det har vi gjort hittills. Vårt mål att ta sex poäng på det som är kvar, men skulle det bli fyra kan vi leva med det också. Ser vi bara till att vi är med däruppe när maj månad summeras så kommer jag att vara nöjd, säger Olof Unogård inför dubbla möten med presumtiva toppkonkurrenter.

Med fajten i Skåne slutför LFC en ovanligt intensiv period med fyra matcher på femton dagar. Kristianstad har matchat ännu hårdare med också en final i svenska cupen utöver allsvenskan. Dessutom ett söndagsmöte i Piteå häromsistens.

– Klart att det sliter med så mycket matcher, men förhoppningsvis kan vi vara snäppet fräschare. Vi borde vara det. Kristianstad har också pressen på sig och behöver vinna för att inte tappa kontakten, säger Unogård.

Landslagsmeriterade mittfältaren Filippa Angeldahl har missat allsvenska upptakten på grund av en en knäskada, men är nu redo för comeback och startar på bänken. Saknas gör Julia Ashley som fortsatt lider av sviterna efter en hjärnskakning. Den amerikanska försvararen har haft en tuff anpassning till den svenska fotbollen och det är ingen vågad gissning att hon inte blir kvar när kontraktet går ut senare i sommar.

Till sist: vi sänder LFC:s samtliga bortamatcher i allsvenskan på corren.se och klackspark.com under säsongen. Det är gratis för prenumeranter.

Matchdags

Kristianstad–Linköpings FC

Damallsvenskan, onsdag 19.00 (direkt på corren.se och klackspark.com)

Läget i laget: Emma Holmgren, Anna Oscarsson och Kosovare Asllani in från start igen. Filippa Angeldahl comeback truppen. Julia Ashley saknas.

Notera: Bara två matcher återstår före VM-uppehållet.

Övriga matcher: Djurgården–Vittsjö, Rosengård–Piteå, Eskilstuna–Örebro, Kungsbacka–LB 07, Växjö–Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa