Nu har Linköping City en jättechans

Linköping City spelade inte i helgen –men vann ändå. Nu är det drömläge i jakten på superettan.

27 oktober 2019 16:16

– Vi förtjänar det här. Det är som om det är menat att vi ska nå kvalet. Jag gillar verkligen läget och jag hoppas och tror att spelarna gör det också, sa managern Khalid Neshati.

Han pustade ut efter att tillsammans med diverse andra från klubben ha varit på plats när likaledes formstarka Nyköping slog andraplacerade Umeå med 2–1 och gav en hjälpande hand i toppstriden. Det har känts hopplöst och Linköping City har varit borträknat ett par gånger om under säsongen, men efter den sällsynt starka perioden har man nu plötsligt avgörandet i egna fötter i division 1-fotbollen.

Tre poäng i måndagsderbyt mot Sylvia betyder ett lyft upp till andraplatsen inför slutmatchen.

Eller så här:

Ytterligare två vinster och  City kvalar till superettan.

– Nu är det upp till oss att bevisa att vi klarar att spela under press. Klarar vi det inte mot Sylvia och Nyköping, då vete fasen om vi har i ett kval att göra. Det känns fantastiskt att vi satt oss i det här läget och nu kan avgöra själva. Applåd till Nyköping som kämpade så hårt trots att de inte hade något att spela för, sa Khalid Neshati.

 

Om det skulle bli kval så finns för tillfället många presumtiva motståndare: Syrianska, Öster, BP, Frej, Gais och Trelleborg.

– Vi är inte där än. Det tar vi sen. Nu ska vi först se till att slå Sylvia. Det ska vi göra även om det brukar vara tuffa matcher, sa Neshati.

Läget i laget?

– Bra. Bra go och bra harmoni. Fredrik Alm är osäker och så blir det sena tester på Michael Morais och Levon Pachajyan. Så här dags på säsongen finns det alltid lite småskavanker.

Vi sänder som vanligt Linköping Citys seriematcher på corren.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten