Nu glömmer vi det negativa en stund

Vi alla vet hur ÅFF:s läge är. Det ser mörkt ut och laget har inte lyckats etablera sig i division 1. Men nu tänker jag lägga fram något positivt för omväxlingens skull.

14 juli 2018 16:42

Slutsignalen ljöd mot Skövde och ÅFF-spelarna föll ihop som korthus. Tomma blickar, uppgivenhet och ett otroligt tufft läge. En inspelad poäng efter ett dubbelmöte mot nästjumbon gör inte att läget direkt ser ljusare ut. ÅFF får inte ut maximalt av de kvalitéerna som finns i laget och det måste hända något drastiskt för att självförtroendet ska komma tillbaka till många spelare. Jag ser inte heller någon identitet i ÅFF:s spel och kan inte riktigt sätta fingret på vad laget och föreningen vill stå för. Skövde visade upp en mycket tydligare spelidé och tog välförtjänt ett kliv upp mot mitten av tabellen.

Men. Nu ska jag glömma det negativa för en stund och kolla över det positiva som finns att ta ut av ÅFF:s lag.

Khalid Abukar är det första positiva beskedet. Han var AFK Linköpings anfallsmotor förra säsongen och var en av anledningarna till att division 3-laget tog klivet upp i division 2. Steget mellan att vara med i ett topplag i division 3 och ett (botten)lag i division 1 är stort. Ändå har han klarat av det galant. Visst, han har fortfarande sin svaghet i det fysiska och skulle behöva bli starkare i närkampsspelet. Trots det har han bevisat att han behärskar tempot i division 1 och tar nya steg framåt varje match. När jag var på Kopparvallen för några veckor sedan och gjorde en intervju med Simon Marklund kollade jag även på deras träning. Den spelaren som såg ut att hålla humöret uppe och som spred positiv energi var just Khalid. Det är riktigt kul att se någon från närområdet ta dessa kliv med fotbollen och ha rätt attityd.

En annan spelare jag tyckt gjort det bra trots nederlagen är Christoffer Karlsson. Efter tre säsonger i Grebo kan det vara svårt att komma tillbaka till tempot högre upp i seriesystemet. Men han har varit spelaren som hållit ihop laget på innermittfältet genom att spela enkelt och inte krångla till det i svåra situationer. Sist men inte minst är det alltid en fröjd för ögat att se Simon Marklund. Tyvärr tror inte jag att han var redo för att ta den ledande rollen han fått. Jag tror att han hade mått bättre av att få jobba lite mer i det tysta och ha någon mer rutinerad spelare vid sin sida. Att han är en bra fotbollsspelare med en ljus framtid går dock inte att ta miste på.

Samtidigt går det inte att ignorera det faktumet att ÅFF inte räcker till. Tyvärr.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi