Norrköpingsprägel på VM-trupp

När Roller derby-VM startar under torsdagen är hela fem Norrköpingskillar med i svenska landslagstruppen. "Känslan är fantastisk", säger David Wilhelmsson.

21 juli 2016 09:30

Roller derby-VM i Calgary avgörs mellan 21-24 juli. Idrotten, som är en sport som på flera sätt liknar amerikansk fotboll fast där alla spelare tar sig fram på rullskridskor, är kanske främst populär i USA.

"Givetvis väldigt stort"

Till mästerskapet i Kanada färdas en svensk trupp med inte mindre än fem spelare från Norrköpingstrakten. En av dem är David Wilhelmsson som inte bara fått äran att dra på sig landslagströjan för första gången. Han får dessutom krydda sitt första landslagsuppdrag med lagkaptensansvar.

– Att få ta på sig landslagströjan och representera Sverige är helt fantastiskt, säger han.

Och du får äran att vara lagkapten, hur känns det?

– Givetvis väldigt stort. Jag ska försöka sköta uppgiften med att hålla god stämning och peppa när det behövs på bästa sätt. Samtidigt är det ju också en stor press, men det trivs jag med.

Tuff grupp

I gruppspelet som Sverige inleder på torsdagen med en match mot England, ingår även Chile, Italien och Argentina. Enligt Wilhelmsson är det tufft motstånd som väntar.

– England är stora favoriter och de ska vi inte kunna vinna mot. Vårt mål är att bli tvåa i gruppen och då får vi troligtvis USA i slutspelet. Där ska det bara ta tvärstopp. Men vi ska försöka göra som Island i fotbolls-EM, skrattar Wilhelmsson.

De spelare i den svenska truppen från Norrköping är förutom David Wilhelmsson också Tobias Nilsson, Joakim Fridsén, Rikard Höög och Fredrik Moström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg