Norrköping bjuder på Idrottskalas

SM-veckan blir så mycket mer än bara sport. Miriam Bryant är en av artisterna i Idrottskalaset – sommarens stora folkfest på Tyska Torget.

19 februari 2016 14:02

Norrköping hinner inte ens hämta andan från Bråvallafestivalen innan SM-veckan rullar in på våra gator, torg och arenor mellan den 6 och 13 juli. Det är ett av de största evenemangen i landet i år, där nästan 50 (!) olika idrotter ska avgöra sina mästerskap under en späckad sommarvecka, men det blir mer än en guld- och rekordjakt.

Mycket mer.

Ett dussin företag gör gemensam sak med Upplev Norrköping och laddar för ett rejält Idrottskalas på Tyska Torget under fyra kvällar under SM-veckan.

– Vi vill göra SM-veckan till en folkfest för alla och bjuder in hela Norrköping till kvällarna på Tyska Torget, säger vd Stefan Papangelis på Upplev Norrköping.

Fredag den 8, lördag den 9, tisdag den 12 och onsdag den 13 juli är bokade för Idrottskalaset, som är gratis.

– Vi vill erbjuda allt från prova-på-aktiviteter och tävlingar till fyra högklassiga konserter med välkända artister mitt i stan. Norrköping kommer visa upp sin bästa sida för hela landet, säger Stefan, som inte vill avslöja mer än ett namn bland artisterna.

Tyska Torget och Strömparken blir två centrala delar i idrotts- och folkfesten.

Miriam Bryant ska sätta punkt för hela Idrottskalaset den 13 juli.

– Vi har flera andra på gång, men vi väntar med att släppa de namnen, säger Stefan.

Miriam Bryant blev ett med hela Sverige tack vare sin stora succé och framgång i tv-programmet Så mycket bättre, där hennes tolkningar av andra artisters låtar hyllades rejält. Hon uppträdde i Where´s the Music? nyligen och stannar till i Norrköping igen under sin sommarturné.

Thomas Walden, som är representant för Ner på stan – ett av de tolv företagen i sommarsatsningen, gillar idén.

– Idrott och kalas förenar människor i alla åldrar och kulturer. Det skapar en stolthet och stärker får stad, säger han.

Själva SM-veckan – den sportsliga delen – kan slå alla rekord i Norrköping. Intresset från landets olika förbund har aldrig varit större. Ett 50-tal svenska mästerskap kan komma att avgöras.

– Det finns ett jättestort intresse bland de lokala klubbarna för det här. Alla är väldigt positiva. Det känns jättekul, säger SM-veckans projektledare Johan Bergerfalk på Upplev Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mats Willner