Norge: "Vi vill ha revansch"

För fyra år sedan grusade England Norges medaljdrömmar.

Nu är det bara en sak som gäller:

Vi vill ha lite revansch, säger norska målvakten Ingrid Hjelmseth inför torsdagens kvartsfinal i fotbolls-VM.

26 juni 2019 19:12

Norge, med svenske förbundskaptenen Martin Sjögren, är framme i kvartsfinal i Frankrike. I superstjärnan Ada Hegerbergs frånvaro har kollektivet klivit fram och visat upp taktisk skicklighet, samtidigt som målvaktsveteranen Ingrid Hjelmseth har varit stabil mellan stolparna. Hon blev bland annat hjälte i straffläggningen mot Australien i åttondelsfinalen.

Men nu väntar tuffare motstånd.

England har haft en rak resa mot kvartsfinal, tappade inte en enda poäng i gruppspelet och vann klart med 3–0 mot Kamerun i åttondelsfinalen.

Det blir en tuff uppgift, men vi har väldigt stor tro på att vi ska kunna lösa det på ett bra sätt, sade Martin Sjögren till TV4.

Samtidigt har Norge revansch att utkräva.

I VM i Kanada 2015 var det just England som blev för svårt i åttondelsfinalen, där engelskorna hittade målet både en och två gånger bakom Ingrid Hjelmseth och vann med 2–1.

Något som målvakten menar finns i tankarna inför mötet på Stade Océane i Le Havre.

Det var en tuff match för fyra år sedan, men både vi och England har utvecklats sedan dess så det kommer att bli en helt annan match i morgon, säger Hjelmseth på en presskonferens.

Samtidigt väljer Martin Sjögren att hylla Englands förbundskapten Phil Neville, som tog över jobbet efter sparkade Mark Sampson förra året.

England jobbar mer som ett lag nu. När du har en tränare med den bakgrunden så drar det till sig intresse, och det är bra. Damfotbollen behöver den uppmärksamheten, säger Sjögren.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT