Nordström smickrad av ryktena

Uppsala tvingas lämna basketligan. Axel Nordström kan bli kvar. "Smickrande", säger han om Dolphins-ryktena.

15 februari 2019 16:55

Tio säsonger i Uppsala. Den pågående är trotjänaren Axel Nordströms tyngsta.

Förlusten mot Dolphins tidigare i veckan innebär att Uppsala åker ur och genast rullade frågan igång vad som händer med nyckelspelaren Axel Nordström.

Ett par timmar innan Uppsalas bortamatch mot Luleå säger 27-åringen till Sporten att han inte varit i kontakt med Dolphins.

– Jag har inte pratat med Dolphins eller Uppsala hur resten av säsongen blir. Jag är ju under kontrakt, säger Nordström som snittar 18,1 poäng, 10,1 returer och fyra assist för ligans särklassiga jumbo.

Transferfönstret i basketligan stänger 28 februari. Ett intressant datum för mästarna som hamnat i en knepig sits med skador på Tyler Flack (säsongen är över), Jonathan Dubas (borta ett par veckor till) och Tim Schüberg (obestämd tid).

Beskedet från Dolphins styrelserum är att det inte finns några medel att förstärka truppen med.

LÄS MER: "Vi kommer inte chansa"

– I dagsläget finns det inga ekonomiska resurser att tillföra. Det finns inga lösningar som är helt gratis. I det här fallet måste jag vara pessimistisk. Vi behöver täppa till de hål vi har först. Vi har en långsiktig plan att vi ska vara ett bra lag under en längre tid. Vi kan inte köra ekonomin i botten. Vi måste se till hela föreningen i stort, vi har en stor ungdomsverksamhet, sa Ottosson efter Flacks skada.

Adnan Chuk gillar vad Axel Nordström bidrar med.

– En drömspelare för många, sa Dolphinscoachen inför fredagens luriga bortamatch mot Umeå.

Nordström:

– Smickrande att ryktena om Dolphins finns. Det är svenska mästarna. Klubben har en fin historia och en bra coach. Det har varit en tuff säsong, vi har fått extremt mycket stryk. När man lägger ned så mycket tid på basketen, jag vill mycket, är det självklart jobbigt.

Skulle du kunna tänka dig att avsluta säsongen i en annan klubb?

– Det här är min tionde säsong i Uppsala. Det bultar ett stort Uppsala-hjärta hos mig men någon gång kan det vara läge att testa något annat. Det finns andra utmaningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung