NFK hade behövt mer

Sviten är bruten. Efter sex raka förluster tog Norrköpings FK en poäng, 5–5 hemma mot Örebro SK. "Ja, men vi borde vinna", tyckte "Igge" Malki efteråt.

13 januari 2018 21:13

Han var kluven. Både lättad och besviken efter det svängiga mötet i Mässhallen.

I det risiga läget under strecket var NFK piskat att plocka poäng.

– Det är faktiskt tufft att spela med den pressen på sig, sa "Igge".

Mardrömsstarten gjorde det inte lättare. Två mål i baken efter 3.17 var inte vad NFK behövde. Efter tre mål bytte målvakten Molgan Vester ut sig själv och lite senare lyste 1–4 på resultattavlan.

– Jag vet inte varför. Det var som vi blev chockade av deras tempo, sa "Igge" om formstarka tabelltvåan ÖSK som kom med sex raka vinster.

NFK:s landslagsspelare låg bakom upphämtningen. Med sina två mål tog "Igge" in NFK i matchen och till pausen hade man nått 3–4.

– Vi skapade tre gånger mer chanser än de gjorde. Hade de fem lägen i första halvleken så hade vi 15. Vi hade oflyt, men vi måste bli effektivare, tyckte "Igge".

Han hade många hårda skott som smet utanför ÖSK-målet. Dessutom hade hemmalaget två stolpskott och en ribbträff, ovanpå det sumpades flera fina chanser och Simon Johansson räddade mycket.

Ändå lyckades NFK komma tillbaka och kvittera genom Drazen Novoselac och man hade lägen för ett segermål.

Det hade ÖSK också när "Igge" tappade bollen på mittlinjen.

– Jo, tur att min landslagskompis missade, tyckte "Igge" med ett leende.

Två omgångar återstår. NFK har fyra poäng upp till slutspelsplatsen. Med den färska poängen passerade man KFUM Linköping som man möter kommande söndag.

– Det derbyt avgör allt.

I sista matchen möter man tabellfemman Hammarby hemma.

Vilken känsla tar du med dig hem efter det här krysset?

– Nu direkt efteråt tycker jag att vi borde vinna, men jag är nöjd med att vi fick poäng och inte förlorade igen. Det var starkt av oss att komma tillbaka. Totalt sett känns det sådär.

Vad hände efter er starka höststart?

– Vår lägsta nivå har blivit för låg, men vi har förtjänat bättre resultat.

På läktaren satt IFK Norrköpings landslagsforward Kalle Holmberg som just kommit hem från Abu Dhabi-lägret. Han följde kompisen Alexander Florén.

– Vi spelade tillsammans i Rynninge. Jag har faktiskt ett SM-guld i futsal med Rynninge. Då var det mer fram och tillbaka, nu är det mer boxspel, tyckte Kalle som såg fram mot att starta upp IFK-träningen på måndagen.

Målen: Ignatius Malki 2, Sanel Hamzic, Patrick Ayala och Drazen Novoselac.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!