Mycket nytt i Guts lagom till kvalet

Med fyra nyförvärv ska Guts klara av sin treårsplan. "Nu gäller det att se till att det levereras", säger Björn Olsson.

18 februari 2019 21:00

Seriesegern i alltrean är klar. Nu väntar avgörande kvalspel med en division 2-plats på spel. Fyra lag ska mötas hemma och borta. Endast ettan avancerar.

– Även andraplatsen kan visa sig jätteviktig, beroende på vad som händer högre upp, om lag behöver fylla på underifrån, men vi satsar på att vinna kvalserien och uppfylla vår treårsplan, säger Björn Olsson, tränare och sportchef i Guts.

Kvalet inleds 8 mars. Troliga motståndare för Guts är Osby, vinnaren i förkvalet mellan Skillingaryd och Valdemarsvik samt jumbon i Hockeytvåan södra B – i nuläget Lund.

– Två omgångar återstår där, det kan även bli Åstorp, Boro/Vetlanda eller Nässjö, säger Björn.

Guts, numera hemmahörande i Finspång, har förstärkt en redan bred trupp med fyra spelare de senaste dagarna.

Målvakten Alexander Svensson har vi nämnt tidigare. Nu är även Niklas Svensson, forward från Kållered, John Moberg, forward och Alexander Molldén, back, klara. De två sistnämnda hämtas från Nyköpingslaget Gripen i division 1.

– Molldén är mycket skicklig och jag vet att klubbar som ska kvala till allsvenskan visat intresse. John är skridskostark och har sprutat in poäng i ettan. Båda har erfarenhet och rutin, liksom Niklas Svensson, säger Björn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa