LÄS MER: Se hela matchen i Örebro

– Viktigt att få en seger och jag tycker att vi var värda den. Mycket var bra, men mycket kan också bli bättre, sa managern Melke Alan efter 3–1-triumfen mot Rynninge.

Ja, i andra försöket kom första segern för Linköping City. Det blev sent avgörande, men varsina mål av Yasuoka Takuto från Japan, Gibson Bardsley från USA och Levon Pachayjan från Armenien såg till att nykomlingen tog sin historiskt första vinst i division 1-fotbollen.

Artikelbild

Det har knappast undgått någon att truppen spikades sent, men redan har City fått utdelning på dem som kom allra sist. Ivan Bukenya (från Uganda) gjorde målet i premiären mot Nyköping och nu var det ovannämnde Bardsley som hade stor del i avgörandet mot Rynninge.

Nykomlingsmötet såg länge ut att sluta oavgjort, men när matchklockan närmade sig 90 om avgörandet. Gibson Bardsley, som på svensk mark tidigare spelat för Kiruna, kom igenom och sköt – och när Michael Uwezu försökte sätta returen blev han fälld och domaren pekade på straffpunkten.

Den satte Bardsley säkert mitt i mål.

Några minuter in på stopptid satte dessutom Levon Pachayjan avslutande 3–1. Mycket skön och efterlängtad vinst för City efter en insats som inte nådde några höga höjder, men som var tillräcklig på lilla och svårspelade Pettersbergs IP.

– Vi visste att vi hade ett bättre lag, men också att de skulle spela långt och satsa på fasta situationer. Det blev mycket kamp och vi hamnade för mycket i deras sätt att spela. Det blev fel och för stressat. Men till slut var det ändå spetskvaliteten som avgjorde, sa Melke Alan.

Bäst i laget: storspelande målvakten Michael Hartmann och Yasuoka Takuto, som imponerade på en ovan position som vänsterback och dessutom var den som efter ett fint anfall spräckte nollan i första halvlek. Matheus Garcia (från Brasilien) svarade också för ett starkt inhopp i slutet av matchen.

– Det märks att vi inte är riktigt synkade än, men det kommer, sa Alan.