Motalatalangen klar för JVM

Krasnojarsk är ett av bandyvärldens klassiska fästen. Motalagrabben Albin Bjerkegren får vara med och spela junior-VM där.

1 januari 2019 15:30

– Det blir häftigt att dra på sig den blågula tröjan. Jag ska ge allt, säger 18-åringen inför äventyret.

Albin Bjerkegren, född 2000 och fostrad i IFK Motala, går tredje året på bandygymnasiet i Sandviken. Den här säsongen har han debuterat i elitserien för Saik och spelat ungefär hälften av matcherna.

Bjerkegren har spelat ytterhalv och det är också det som han är uttagen till JVM som. Motalakillen har genom åren varit uttagen till en del läger och samlingar, men aldrig spelat en landskamp.

– Jag har tränat på hårt och strävat efter det här, säger han.

P19-turneringen spelas i Jenisejs nya inomhusarena långt bort i Sibirien den 25-27 januari. Svenska laget samlas 22 januari och flyger dagen efter.

– Ryssland är alltid bra och det kommer att bli tryck i nya arenan, säger Bjerkegren som tar studenten i Sandviken i sommar och ännu inte vet något om framtiden efter det.

Förbundskaptenen Mattias Rehnholm har tagit ut 16 spelare som ska försvara Sveriges färger.

– Det kommer bli en fantastisk upplevelse i den nybyggda arenan i Krasnojarsk. Grabbarna kommer att få vara med om något väldigt häftigt, säger Mattias Rehnholm till svenskbandy.se.

Ryssland är regerande mästare sedan man besegrat Sverige med 6–3 i VM-finalen i Drammen för snart ett år sedan.

– Målsättningen är att ta VM-guld i Ryssland, vi har en väldigt bra trupp. Men det är små marginaler som avgör och mycket som påverkar i slutändan. Inte minst resan, en ny miljö och saker runtomkring, säger Mattias Rehnholm.

I Sveriges trupp märks förre IFK Motala-spelaren David Karlgren som assisterande förbundskapten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa