Motala-profilen om nya ledarrollen

Rebecca Bagge har upplevt mycket på plan som spelare. Nu tar hon en ledarroll för att utveckla den tjejinnebandy hon vuxit upp i i Östergötland.

20 mars 2018 14:59

– Det är väldigt stor skillnad från förening till förening, säger hon.

Den 24-åriga Motalatjejen har varit proffs i Schweiz och spelat i SSL med Linköping. Hon har både vunnit och förlorat i kval med Solfjäderstaden.

I vinter har hon bara spelat sporadiskt i allsvenskan, för att få chansen att spela ihop med lillasystern Filippa Bagge i Libks farmarlag.

Sedan 1 mars har Rebecca en ny tjänst, en knapp halvtid, på Östergötlands innebandyförbund. Uppdraget är att hjälpa länets föreningar med utvecklingen på dam- och flicksidan. Hon har börjat med att besöka de klubbar som anmält intresse, en efter en.

Just nu är det 30 procent av länets alla spelare som är tjejer. Förbundets mål är att det ska bli 50/50.

– Innebandy är en rolig sport, men det är olika hur man vill satsa. Man kanske kan locka med mer än innebandy i föreningarna, det kanske kan få fler att spela, funderar Rebecca.

Satsningar görs på både toppen och bredden i länet. På onsdagen är det möte med Södermanlands klubbar för att eventuellt få i gång en bättre distriktsserie.

– Om alla är överens så tror jag på det. Om vår serie är för ojämn slår det tillbaka när det blir kval, säger Rebecca.

Solfjäderstaden är just nu uppe i ett kval, vilket Rebecca följer även om hon inte såg första matchen mot Hovslätt. Motalatjejen tror Solfjädern kan gå hela vägen, som 2012.

– Men det blir tufft, säger hon.

Vad händer i Linköping nu efter den här säsongen?

– Båda Libks lag åkte ju ur och där tror jag att man kraftsamlar på ett lag i allsvenskan och har ett damjuniorlag under, säger Rebecca Bagge.

Kan Solfjäderstaden utmana?

– Svårt att få de bästa Linköpingsspelarna, men Solfjäderns tjejinnebandy är ju grym. Det finns en bra framtid där, säger Motalatjejen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa