Mjölbys häftiga svit bruten

Allt har ett slut. Så också Mjölby hockeys häftiga bortasvit. "Nu måste vi rensa skallen", sa tränaren Peter Forsén efter 1–4 (0–3, 0–0, 1–1) mot Värnamo i alltvåan.

23 januari 2019 21:54

MHC hade fram till onsdagskvällens match inte förlorat en enda match på bortais den här säsongen, men säg det som vara för evigt. Värnamo rivstartade och satte tre puckar bakom en olycklig Calle Josefsson i MHC-målet innan 13 minuter var spelat i den första perioden. Därifrån hittade inte gästerna någon väg tillbaka in i matchen.

– Värnamo är inte mycket bättre än oss i spelet, men de kunde spela på ledningen och gjorde det bra. Vi hade behövt ett tidigt mål i andra perioden för att vara med i matchen. De spelade ingen vacker hockey, men det räckte, sa Peter Forsén.

MHC, som öst in mål under hela hösten och vintern, har plötsligt svårt att få dit puckarna. David Bremer reducerade till 1–4, men då återstod bara två minuter av den tredje perioden och särskilt spännande blev det aldrig. Efter en säsong där det mesta gått Mjölbys väg upplever laget för första gången lite motgångar.

– Det har satt sig i huvudet lite grann, nu måste vi hem och rensa skallen. Det är bara Bäcken som varit bättre än oss, sa Peter Forsén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson