Mitov Nilsson: "Allt är väldigt ovisst"

Träningarna ligger nere och Sarpsborg 08 har permitterat personal. "Hela världen drabbas av det här", säger David Mitov Nilsson om corona-utbrottet.

25 mars 2020 06:00

Det har onekligen blivit en annorlunda start i den nya klubben för David Mitov Nilsson, som lämnade IFK i somras för Gif Sundsvall och som under vintern tog steget över till den norska klubben.

Nu vet ingen när säsongen i Norge egentligen kan komma igång. Preliminärt är det sagt i maj men det kan mycket väl skjutas fram ytterligare på grund av corona-läget som lamslår världen för tillfället.

 

Under måndagen gick Sarpsborg 08 ut med att man permitterat totalt 25 anställda för att möta det tuffare läget. Det handlar inte om några spelare i det här läget.

– Det är klart att det är tråkigt när de som jobbar där tappar lön. Det är synd för alla. Hela världen drabbas av det här, säger Mitov Nilsson om viruset som sprider sig.

Har ni kunnat träna i alla fall?

– Vi tränar inte tillsammans med laget. All idrott har stängts ner och även gymmen är stängda. Det enda vi fått göra är löpning på egen hand och att hålla igång rent fysiskt. Man blev inte målvakt för att springa direkt. Det har varit en del tuffa löppass och det är bra för att man blir vältränad men oavsett det är det inte optimalt.

Svårt att köra så mycket målvaktsspecifik träning då?

– Ja, men ett par gånger har vi varit två–tre spelare och skjutit lite.

Vet ni när det är tänkt att ni ska börja träna kollektivt igen?

– Preliminärt är det sagt om kanske tre veckor till en månad. Men allt är väldigt ovisst, svarar Mitov Nilsson som den senaste tiden varit tillbaka hemma i Norrköping i väntan på att det rådande läget ska förändras.

 

Om det kommer funka att träna med IFK eller Sylvia under tiden i stan återstår att se.

– Jag vet inte hur deras restriktioner ser ut, men jag satt i karantän i Norge åtta–nio dagar innan jag åkte hem så de behöver inte vara rädda för mig.

Ni har inte hört något om att även spelare kan komma att permitteras i Sarpsborg?

– Vi har inte hört något om det än. Men vissa lag har behövt permittera spelare också.

Bortsett från allt det här; hur trivs du i Norge och din nya klubb?

– Det är ett jäkla fint gäng. Och intensitet på träningarna. I Norrköping var det mer snällt. Sen är IFK lite bollskickligare men Sarpsborg kan man inte stå och lalla med bollen. Då smäller det. Jag har fått ett bra första intryck av hela laget och det är många runt omkring som vill hjälpa till också, säger David Mitov Nilsson om tillvaron i den norska klubben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa