MHC:s sportchef: "Gick under jorden"

Tiden räckte inte till – och Jacob Karlborg kände hur pressen växte från alla håll. "Det var ett helt nödvändigt beslut", säger Mjölby HC:s sportchef om sitt uppehåll från hockeyn.

29 maj 2019 19:00

– Jag lever.

Jacob Karlborg säger det på skämt när vi pratas vid för första gången på flera månader, men bakom orden finns ett stänk av allvar. Allt sedan den bittra kvalförlusten mot Grästorp i början på mars har jag sökt honom via samtal och sms, men inte hört ett ljud. Inte förrän under onsdagsförmiddagen, då han plötsligt svarar.

Jacob Karlborg förklarar:

– Redan i slutet av säsongen bestämde jag mig för att ta ett rejält uppehåll när allt var över. Det blev för mycket av allt – jag hade hockeyn, jobbet, familj och hus att tänka på. Jag har kört på för hårt och jag lovade mig själv och min familj att ta ett rejält break under våren. Det är skitkul att jobba i MHC, men det har inte fungerat för mig personligen. Jag gick väl under jorden kan man säga.

– Ju längre jag haft det här uppehållet desto bättre har det känts. Jag har faktiskt inte känt något jättesug att komma tillbaka.

Ändå så har du bestämt dig för att köra vidare?

– Ja, nu när det har tuggat igång känns det riktigt bra. Det är kul att vara tillbaka och ha kontakt med spelare man känner väl och har blivit kompisar med. Framför allt är det Anders Tingman som varit på mig, han kommer hjälpa mig i min roll. Jag kommer inte vara lika ensam som tidigare.

Dessutom kommer förre spelaren Victor Nilsson och eldsjälen Robert Norin att finnas med kring A-lagets sportgrupp vilket gör att fyra personer nu finns inkopplade på det jobb som Jacob Karlborg gjorde ensam under förra säsongen.

– Det var en förutsättning för att jag skulle fortsätta. Jag har ingen lust att behöva träffa 25 spelare under en månad och får ägna sommaren åt att få ihop ett lag. Nu är målsättningen att ha ungefär 80 procent av truppen klar till midsommar och sen kan vi släppa lagbygget under semestertiderna. Jag känner mig ganska lugn, det finns många spelare att välja mellan.

Tio spelare, däribland poängkungen David Bremer och trotjänaren Philip Dimtrén, har förlängt kontraktet med MHC. Ytterligare två kontraktsförlängningar blir klara i veckan. Samtal pågår med nyckelspelare som Victor Jigmalm och Christian Andersson-Gran.

– Det handlar mycket om hur de får ihop det med sina jobb, men jag hoppas att båda två blir kvar, säger Jacob Karlborg.

Även Daniel Håkansson, som hämtades in från Kristianstad under säsongen, är aktuell för en fortsättning.

Vad gäller tränarfrågan är den fortfarande inte nära någon lösning.

– Vi pratar med flera, men det kommer säkert att dröja någon månad innan det är klart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson