MHC:s drömstart var förgäves

David Bremer gav Mjölby hockey en drömstart mot Borås. Men sen då? "Under större delen av matchen jobbade de hårdare", sa MHC:s tvåmålsskytt.

16 januari 2019 21:37

Han lossade tejpen från benskydden i ett dämpat omklädningsrum. Det blev 2–3 (2–1, 0–1, 0–0, 0–1) efter att rutinerade Henrik Eriksson avgjort för gästerna tidigt i förlängningen. Det var också MHC:s andra raka förlust på hemmaplan i alltvåan.

– Jag tycker egentligen inte att vi kommit upp i någon av de fyra matcherna vi spelat hittills, trots att vi vunnit på bortaplan, sa David Bremer.

Målkungen presenterade sig direkt och med dubbla fullträffar gav han MHC ledningen med 2–0 efter drygt fem minuters spel. Sen var det slut på det roliga med hemmaögon sett, Borås åt sig in i matchen och pressade MHC högt upp i banan. Det tvingade fram osedvanligt många egna misstag och målvakten Calle Josefsson fick göra flera fina räddningar.

– Det är möjligt att motståndarna spelar ett annat spel när de kommer hit, Borås dumpade mycket puck och körde. Kanske att det passar oss lite sämre, sa David Bremer.

Det saknades inte chanser för något lag, men Borås hade det mesta av spelet och där gästerna avgjorde i förlängningen kändes det trots allt rättvist. Det var MHC:s femte förlust den här säsongen, samtliga har kommit på hemmaplan.

– Vi har pratat om att spela lite mer bortaspel på hemmaplan. Idag blev vi för passiva och blev samtidigt ihåliga. Laget var för långt och det blev en del märkliga situationer, sa MHC-tränaren Peter Forsén.

Orolig?

– Nej, vi vet vad vi kan. Det handlar om att varje spelare måste upp några procent, i varje moment, sa Peter Forsén.

Publik: 345

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson